Incercam sa inducim pe cat putem ziua de luni cu un pic de dulceata. Astazi, renumita dulceata de caise, preferata noastra din copilarie. Dulce-acrisoara, parfumata si usor de preparat. Ne-a placut mult varianta cu indulcitor de la Green Sugar si vrem sa incercam si cu alte fructe de sezon.
Ingrediente: 1 borcan 800 grame
1 kg caise
2 linguri indulcitor
samburi caise
scortisoara (optional)
1.Caisele se spala, se scot samburii si se taie in doua. Alegeti caise coapte şi fără urme de lovituri.
2.Se pun intr-o cratita si se adauga peste indulcitorul si scortisoara.
3.Se lasa sa sa fiarba la foc mic aprox 30 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca, mai intens spre final pentru a nu se lipi.
4. Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, se adăuga miezul samburilor de caise, tăiat mare. Se ia de pe de pe foc in momentul cand a ajuns la consistenta dorita, lasati mai mult daca vreti sa fie mai legata.
5.Borcanele spălate şi uscate se introduc pentru 15 minute în cuptorul încins.
Dulceata se toarma în borcane, se infileteaza, se întorc cu capul în jos pana se racesc.
Se păstrează în spaţii uscate, răcoroase şi întunecate timp de 12-24 de luni. Daca aveti camara e perfect.
Pentru ca am facut doar un borcan am mancat-o dimineata cu paine prajita cu unt:) Ce bunatate!
Cu drag,
Georgiana si Iolanda
6 răspunsuri la Dulceata de caise cu indulcitor