Brioşe şi mousse de cafea

Coffee Addict – Tema cu numarul 5 la Inspiration Food Marathon.
Ziua începe cu o cană de cafea şi măcar o brioşă. Altfel nu putem funcţiona! 🙂
Deşi ne era puţin teamă de ultimele teme ale concursului, ne-am bucurat să aflăm că tema pentru astăzi este minunata cafea. Aşa că am pregătit un mousse de cafea dar şi bineînţeles câteva brioşe cu cafea: P
Deserturile care au la baza gustul minunat al cafelei sunt extrem de aromate şi nouă ne plac foarte mult!

Dacă vă place şi vouă, vă rugăm să ne susţineţi că şi pană acum aici dar şi pe pagina noastră de facebook. Vă mulţumim mult!

Participăm la ”Inspirattion Food Marathon”, organizat de Electrolux.

Ingrediente pentru 2 cupe:
1 lingura de cafea solubilă (ness)
3 albuşuri
3 linguri de zahăr tos
2 linguriţe zahăr pudră
180 ml smântână dulce lichidă 30% grăsime
4 linguri de apă
1 praf de sare

1.Batem albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
2.Facem un sirop de cafea dizolvand nessul în cele 4 linguri de apă clocotită, împreună cu zahărul. Punem într-o crăticioara la foc mic, amestecand continuu timp de 3 minute.
3.Lasăm să se răcească.
4.Smântâna lichidă trebuie să fie rece, din frigider, înainte de a fi bătută. Mixăm până îşi dublează volumul şi se întăreşte.
5.Punem albuşurile peste siropul de cafea şi amestecăm uşor, de jos în sus. Apoi adăugăm frişca şi incorporăm uşor în cremă.

Se pune în cupe şi se băgă la frigider pentru câteva ore.
Noi am decorat cu ciocolată albă rasă şi fidea de ciocolată neagră.

Briose cu cafea
Ingrediente (12 bucati):
100g de unt, foarte moale (dar nu topit)
100g de zahăr brun
100g de făină
2 ouă mari
1/2 lingutită praf de copt
2 linguriţe cafea instant, amestecată cu 100ml apă clocotită, şi apoi răcită
50g migdale măcinate

Crema:
250 ml lapte
3 galbenuşuri
30 gr zahăr brun
20 gr amidon
1 lingură extract de cafea
1 lingură cafea

1.Se încinge cuptorul. Se pun hârtiile pentru brioşe în 12 forme speciale.
2.Se bat untul, zahărul, făina şi ouăle cu 4 linguriţe din amestecul de cafea şi un praf de sare, până se obţine o compoziţie cremoasă. La sfârşit se adaugă migdalele măcinate şi se încorporează uşor.
3.Cu o lingură se pune aluat în forme. Se coc 18-20 de minute până devin aurii. Se lasă să se răcească în forma câteva minute, sau pe un grătar.

Crema:
1.Laptele se pune la fiert împreună cu extractul şi cafeaua.
2.Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul.
3. Când laptele începe să fiarbă se adăugă peste amestecul de gălbenuşuri şi se amestecă rapid pentru a nu se forma cocoloaşe.
4.Se lasă să se răcească, după care se poate folosi. Pe fiecare brioşă am pus crema de cafea, după care nu ne-am mai oprit până nu le-am terminat:)).

*Pentru această reţetă ne-am inspirat de pe site-ul Good Food

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


30 răspunsuri la Brioşe şi mousse de cafea

  1. Succes! Nu știu ce-mi place mai mult. Cred că amândouă:).

  2. Mona Mee

    Woowww … arata intr’un fel …. yam-yammmmm… !!! Super fetelor !!! Muuuuuuulta Baftaaaaaa !!! Va pupacesc !!!

  3. Ana

    BOMBA!!!!!!!! Bafta,cu asemenea nebunii nici nu imi fac griji pt voi 😉 😀

  4. Teodorescu Ecaterina

    Ne rasfatati, fetelor! Numai bunatati aici… Bafta!

  5. Alina Dobrin

    Si un pahar de vorba la un astfel de mic dejun…………………..

  6. Luci

    Arata minunat! Pana aici se simte mirosul de cafea :p

  7. Felicitari pentru reteta grozava pe care ati postat-o. E salvata deja, cu stelute. Ce idee buna mi-ati dat! Daca o sa reusesc vreodata sa deschid o minuscula cofetarie, cu asa ceva imi voi astepta angajatii. Pe cuvant! Sa le fac ziua frumoasa. Abia astept sa prepar si eu minunatiile astea. Bafta multa la concurs!

    • Sisters' Kitchen

      Asa ne gandim si noi Rita.Daca vreodata vom avea cafe-cofetaria visurilor noastre aceste desert va fi in capul listei cu siguranta!
      Multumim mult de tot pt sustinere,te pupam

  8. Buna dimineata, sisters si bafta multa la concurs!

  9. Am venit dupa miros! Arata delicios!

  10. Ramona

    Mama..cum arataa! me+ciocolate=love forever 🙂
    Bravo fetelor! Inspirata alegere asa ca va tin pumnii!

  11. mmmm delicios! pentru micul-dejun de astazi le-am ratat, dar pentru maine, imi pastrati si mie o portie? 😀 tin pumnii!

  12. Rasfat de dimineata asa… pai unde ajungem? 🙂
    Succes la concurs!

  13. Cornelia

    Mmm, never too much cafeine!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *