Am primit de curând un pachet cu condimente asortate, printre care nucşoară şi scorţisoară şi ne-am dus imediat cu gândul la turtă dulce:D. Deoarece sărbătorile de iarnă bat deja la uşă şi vroiam oricum să preparăm această reţetă am adunat toate cele necesare şi ne-am pus pe treabă.Rezultatul îl aveţi mai jos şi sperăm să vă placă:).Reţeta aceasta de turtă dulce este aromată şi tare bună, deci,dacă vă place turta dulce nu ezitaţi să incercaţi!
*Pentru această reţetă ne-am inspirat de aici.
Ingrediente:
4 ouă
115 g zahăr
500 g făină
8 linguri de miere
1 linguriţă scorţisoară măcinată
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 linguriţă cuişoare măcinate
2 linguriţe bicarbonat de sodiu alimentar
un praf de sare
Glazura:
50 gr zahar pudra
2 linguri zeamă de portocale
1. Într-un bol mare, punem 2 ouă+2 gălbenuşuri şi zahărul. Amestecăm cu mixerul timp de 5 minute.
2. Adăugăm cele 8 linguri de miere şi amestecăm.
3. Adăugăm şi făina, bicarbonatul, sarea şi condimentele.
4. Amestecăm bine până obţinem un aluat omogen şi puţin sfărâmicios.Lăsăm aluatul la frigider 30 minute.
5. Dăm drumul la cuptor şi între timp ne apucăm de întins aluatul.Folosiţi ce forme aveţi prin casă.
6.Tapetăm o tavă cu făină şi dăm la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
7. Scoatem turta dulce pe un platou şi decorăm după preferinţe/imaginaţie.Se poate lăsa şi simplă…e la fel de bună!
Glazura:Se amestecă bine zahărul cu zeama de portocală si gata:).
arata genial:D, zici ca sunt pictate, bravo fetelor…cred ca sunt si delicioase
Multumim! chiar au fost delicioase:)
foarte foarte foarte frumoase :*
Foarte faine si binevenite turtitele acum in prag de Craciun:) Spune-ne, te rog, si reteta de la glazurica aia… ca sa ne iasa si noua intocmai:) Mersi mult!
Arata ffff bine! Se poate face si fara oua?
Multumim Emily:)
Multumim Cassiana:)
Pentru glazuta ai nevoie de 50 gr zahar pudra+2 linguri zeama de portocale.Se amesteca bine si gata:)…spor la ornat.
Nu stim daca ies si fara oua, noi nu am incercat:)
Daca prepari varianta fara, spune-ne te rog cum au iesit.
Multumim:)
Am si eu o nelamurire: cum adica 2 oua + 2 galbenusuri?
Se folosesc 2 oua intregi+ cele 2 galbenusuri de la celelalte doua dar fara albus:)
Foarte frumoase!
Multumim Cristina:)
Intrebare intrebatoare: Bicarbonat de sosdiu sau bicarbonat de amoniu?
Neata,
Bicarbonat de sodiu alimentar de la Dr.Oetker am folosit:)
Intrebare: temperatura de coacere la cuptor? Sa nu fac experimente :))
La foc potrivit,cam 170-180 grade daca poti seta temperatura cuptorului.
Pofta buna!
tocmai experimentez cu reteta ta de turta dulce, dar mie nu mi-a iesit aluatul atat de inchis la culoare…ai folosit tu vreun alt ingredient deosebit? Sarbatori fericite! 😀
Ne pare rau sa auzim ca nuanta aluatului nu este la fel.Nu am folosit alte ingrediente decat cele mentionate mai sus, dar ca orice lucru difera marca produsului folosit.
Sigur e delicioasa, deci nu fii trista:D
Craciun Fericit!
Au iesit excelent! 😀 Multumesc frumos! 😀
Cu drag:)
Turta dulce, una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilariei! Felicitari, arata superb!
Asa este Margot**.Multumim,te pupam.
am facut si eu reteta si a iesit fff buna! va multumesc, fetelor 😉
Mihaela, ne bucura sa auzim ca ti-a placut reteta. In curand postam alta reteta 😉
Vai ce braduti dragalasi! Ati vazut ce usor ma puteti ademeni cu reteta de turta dulce? Cum am zarit linkul pe facebook, cum m-am si prezentat. In perioada asta nici nu-mi pot imagina activitate mai placuta decat sa te joci cu aluatul de turta dulce si sa umpli casa cu miros de scortisoara.
Sa aveti o iarna minunata cu multa liniste, incarcata de bucurii.
Va imbratisez cu drag.
Rita, ai dreptate, este cea mai frumoasa perioasa a anului si nu ne imaginam decembrie fara miros de scortisoara si fara turta dulce. Acum pregatim o alta reteta, tot de turta dulce 🙂 Iti multumim pentru urari si iti dorim sarbatori fericite si o iarna minunata. Te pupam cu drag!
Pingback: Muschi de porc la cuptor si cateva retete pentru Craciun | Sisters' Kitchen
Pingback: Retete dulci pentru Craciun | Sisters' Kitchen