Fursecuri cu scorţişoară şi alune de pădure

Ne-ar plăcea să avem în fiecare dimineaţă la cafea un biscuit, fursec sau o brioşă 😀
Şi atât cât ne permite timpul, încercăm să ne ţinem de promisiune şi rar ne lipseşte din casă ceva de ronţăit. De data aceasta am pregătit nişte fursecuri cu scorţisoară şi alune de pădure, care merg pefect la o cană de cafea, ceai sau lapte. Sunt delicate şi aromate-tocmai bune să-ţi începi ziua cu zâmbetul pe buze!
Şi dacă le serveşti dintr-o tavă de la Corelli Atmosphere, este un adevărat răsfăţ!


Ingrediente:(20-25 bucaţi)
110 g unt la temperatura camerei
50 g zahăr pudră vanilat
20 gr cacao
1 gălbenuş mare
100 g făină albă
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă scorţişoară
50 g alune de pădure măcinate

1. Amestecăm făina cu cacaoa, scorţişoara şi praful de copt.
2. Separat frecăm untul cu zahărul. Adăugăm şi gălbenuşul şi amestecăm bine.
3. Se pune făina şi alunele şi amestecăm până se incorporează. Va fi un aluat destul de moale şi lipicios, dar nu vă faceţi griji…se va modela relativ uşor.
4. Formăm biluţe din aluat şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Le apăsăm cu dinţii unei furculiţe pentru a le aplatiza.
5. Se coc la foc mediu 10 minute. Fursecurile vor fi moi, dar se vor mai întări după ce se răcesc.
Sunt extrem de bune, pe bune!


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


3 răspunsuri la Fursecuri cu scorţişoară şi alune de pădure

  1. Sisters' Kitchen

    Multumim la fel:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *