Bomboane Rafaello

Continuăm seria reţetelor speciale pentru Crăciun, care speram să vă placă şi să vă fie de folos în această perioadă a anului şi nu numai.
Am pregătit clasicele bomboane Rafaello, un deliciu!
Simplu şi uşor de pregătit.♥♥


Ingrediente pentru aproximativ 20 de bucăţi:
200 ml lapte condensat indulcit
30 g unt nesărat
1 mâna de alune de pădure (noi le-am înlocuit cu migdale)
125 g nucă de cocos rasă

1. Laptele condensat se amestecă cu untul.
2. Se adaugă nuca de cocos, se amestecă bine şi se acoperă cu o folie de plastic.

3. Se pune compoziţia în frigider pentru aproximativ 4-5 ore.
4. Se formează biluţe cu o alună sau migdală în mijloc.

5. Se trec prin nucă de cocos şi se pun în hârtiuţe speciale.
* Noi le-am păstrat la frigider.
Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


11 răspunsuri la Bomboane Rafaello

  1. Știu cât sunt de bune! Eu trebuie să fac cu lapte praf pentru că din acelea nu am făcut. Nu știu care-s mai bune. După ce fac, pot să mă pronunț.

    • Sisters' Kitchen

      mmm…bune-s ambele Alina.Astea cu lapte condensat sunt un pic mai dulci decat cele cu lapte praf,oricare varianta ar fi e delicioasa si e o buna idee pt un cadou:).

  2. Le ador,si-mi place varianta voastra,ca nu e cu lapte praf,nu gasesc pe aici.Pups!

  3. Intotdeauna am fost fan „homemade”, iar bomboanele Rafaello facute in casa sunt mult mai bune facand o comparatie cu cele din comert. Reteta „clasica” cu lapte praf o stim toate, dar cu inlocuirea laptelui praf cu laptele condensat chiar m-ati surprins placut. Felicitari!

    • Sisters' Kitchen

      Nimic nu se compara cu dulcele facut in casa, oricare ar fi:).
      E bine sa stii si sa gusti si alte variante decat cele clasice si incercam si noi pe cat putem sa facem asta…..multim Claudia

  4. O foarte bună idee pentru platoul cu prajiturele de Craciun, alaturi de cornulete si chec. Sincer, nu am mai facut niciodata dar par atat de simple… sper sa nu fiu atat de neindemanatica incat sa fac budinca rafaello in loc de bomboane rafaello :))

  5. Pingback: Retete dulci pentru Craciun | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *