Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici

Mirosul biscuiţilor calzi,abia scoşi din cuptor, ne duce cu gândul la copilărie…♥ Sunt genul de biscuiţi pe care dacă îi faci o dată, devin preferaţii tăi. Evident că data viitoare când îi vom pregăti,vom dubla cantităţile:)). Şi chiar dacă sunt destul de periculoşi pentru silueta…parcă dimineaţa nu are acelaşi farmec fără ei:D.Biscuitii aştia creează zâmbete şi arată cam aşa:)


Ingrediente:(cca 25 buc)
300 g făină
200 g unt la temperatura camerei
120 g zahăr fin
1 gălbenuş
1/2 linguriţă extract de vanilie
1 linguriţă praf de copt amestecat cu un vârf de bicarbonat
dulceaţă de piersici sau oricare alta care vă place

1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă.

2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie.
3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se omogenizează totul. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se ţine la rece 20 de minute.
4. Între timp dăm drumul la cuptor. După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate bila de aluat din frigider.
5. Cu ajutorul unei linguriţe luăm aluat şi formăm nişte biluţe pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
6. După ce am umplut tava,cu vârful făcăleţului sau un alt obiect asemănător,apăsam uşor în mijlocul fiecărei bile,cât să crape puţin.

7. În mijloc punem foarte puţină dulceaţă de piersici sau orice altfel de dulceaţă şi se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


5 răspunsuri la Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici

  1. Carmen

    Am incercat reteta! sunt deliciosi biscuitii! va multumesc si o recomand cu drag! 🙂

  2. Adriana

    Ies fragezi? as vrea sa incerc si eu reteta maine 😀

  3. Adriana

    Vroiam sa spui moi :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *