Biscuiti cu stafide, alune de padure si ciocolata alba

Sărbătoarea iubirii la români, este celebrată pe 24 Februarie. Sărbătoarea Dragobetelui, cunoscută şi sub numele de Vobritenia, este considerată echivalentul sărbătorii Valentine”s Day.
Dragobetele are rădăcini dacice şi marchează începutul primăverii, ziua în care natura se trezeşte la viaţă.
Aşa cum vă spuneam şi aici, un motiv în plus pentru a ne declara dragostea. La noi a devenit deja un obicei să pregătim ceva dulce pentru persoana iubită. Ziua noastră de Dragobete, începe aşa: o cafea bună şi câţiva biscuiţi.

P2239113

biscuti cu stafide, alune de padure si ciocolata alba

Ingrediente pentru 24-27 biscuti:
125 g unt moale 80% grăsime
100 g zahăr alb sau brun
1/2 linguriţă extract de vanilie
1 gălbenuş
220-230 g faina albă
2 linguri alune de pădure, mărunţite
2 linguri stafide, taiete mărunt
** 70 g ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare:

biscuti cu stafide, alune de padure si ciocolata alba

1. Se încinge cuptorul la 150 grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Se pun untul şi zahărul într-un procesor şi se pulsează de 2-3 ori, până se omogenizează compoziţia. Se adăugă gălbenuşul şi extractul de vanilie. Se pulsează de 2 ori.
3. Se răstoarnă într-un bol, se adăugă faina, amestecând bine. La sfârşit se adăugă alunele şi stafidele. Se omogenizează totul şi se formează o bilă din aluat. Se înfăşoară în folie de plastic şi se ţine la frigider 30 de minute.
4. Pe masă presărată cu făină, se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Se decupează inimioare şi se pun în tava pregătită. Se coc 10-12 minute.
5. Ciocolată se topeşte la bain-marie şi se „stropesc” biscuiţii.

biscuti cu stafide, alune de padure si ciocolata alba

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Biscuiti cu stafide, alune de padure si ciocolata alba

  1. asa mai zic si eu combinatie reusita, dulce, apetisanta si un pic crocanta, as da buzna in ele instantaneu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *