Din categoria ronţăielilor, am pregătit nişte biscuiţi delicioşi cu migdale.

Ingrediente (aproximativ 60 de bucăţi)
1 cană şi jumătate de unt sau margarină
1 cană de zahăr granulat
1 ou
2 linguri de lapte
1 lingură de vanilie
1/2 linguriţă extract de migdale
4 căni de făină
1 linguriţă de praf de copt
50 gr migdale măcinate
Se amestecă untul şi zahărul bine până devine ca o cremă de consistenţa smântânii.
Se adaugă oul, laptele, migdalele măcinate,vanilia şi extractul de migdale şi se bat bine.
Separat se amestecă făina cu praful de copt, apoi se adaugă treptat la mixtură, şi se amestecă până obţinem o cocă fină.
Se întinde câte o foaie aluat de grosimea unui deget şi în funcţie de ce forme avem la îndemână decupăm biscuiţii.Noi ne-am jucat cu acest aparat primit de la Valentin:).

Se dau la cuptor pentru 15 min la foc potrivit.
Te-ar mai putea interesa:
Similare
Ce bine merg biscuitii langa un ceai la gura sobei!!!
Daaa, sunt perfecti!
foarte frumosi ti-au iesit… dar, ai pus si ceva migdale macinate, nu?
Multumim,Andreea……da,cam 50 gr migadale macinate:)
imi place foarte mult reteta ta! sotul meu e tentat de reteta ta 🙂
:)merita incercata.Sa ne spui cum au iesit daca te hotarasti sa faci…sau sotul tau:D
Buna,
am si eu o jucarie din aceasta pentru biscuiti si nu imi ies. Este ceva secret? Sper sa ma poti ajuta.
Multumesc,
Dana
Buna,
din experienta noastra, secretul sta in aluat si in forta pe care trebuie sa o ai in momentul in care apesi pe pistolul de facut biscuiti. Aluatul nu trebuie sa fie foarte compact, adica daca incerci sa-l intinzi cu facaletul…nu va fi prea usor, aluatul trebuie sa fie foarte fraged.
In rest, alt secret nu exista…sau cel putin nu-l stim noi 🙂
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am sa incerc inca o data. Daca ies bine iti scriu.
Sarbatori fericite!
Sarbatori Fericite Daniela!