Biscuiţi cu merişoare şi alune

A fost dragoste la prima degustare cu aceşti biscuiţi!…pentru noi sunt absolut minunaţi! Pentru că vroiam neapărat ceva dulce de ronţăit:D, am intrat pe site-ul Good Food şi am găsit această reţetă de biscuiţi super buni.Se fac rapid şi la fel de rapid dispar:)))


* Am înlocuit fisticul cu alunele pentru că nu aveam la momentul respectiv, dar pentru că ne-au plăcut atât de mult, am tot repetat reţeta şi cu fistic,cu stafide sau doar cu ciocolată.♥

Ingrediente (aprox 15 buc)
175g de unt moale
85g de zahăr
1 linguriţă extract de vanilie
225g de făină
75g de alune nesărate şi prăjite
75g de merişoare uscate
•1. Se amestecă untul, zahărul şi extractul de vanilie cu o lingură de lemn.

•2. Se adaugă făina, apoi alunele şi merişoarele. Amestecăm cu lingura la început după care frământăm cu mâna până se obţine un aluat.La inceput va fi sfăramicios şi iţi dă impresia că nu se va lega/strange dar la final va fi cum trebuie…deci nu intraţi în panică:D.


•3. Aluatul se modelează ca un cilindru cu diametrul cam de 5cm.

•4. Se înfăşoară în folie alimentară, apoi se dă la rece 1 oră.Bine înfăşurat,aluatul va ţine foarte bine la congelator până la 3 luni.

•5. Dăm drumul la cuptor. Scoatem aluatul şi tăiem felii groase de 1 cm.

•6. Se pun biscuiţii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 12-15 minute la foc potrivit. Se răcesc complet pe tavă.

Luăm un pahar cu lapte sau ceai şi ne aşezăm cât mai confortabil ..cu grijă pentru că dispar repede:)).
Se păstrează foarte bine într-un borcan sau într-o cutie metalică…..sunt aşa de buni! Îi puteţi lua la muncă,la şcoală sau pur şi simplu când mergeţi la plimbare:).


Enjoy!

PS:Merişoarele le-am luat de la Dried Fruits

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Biscuiţi cu merişoare şi alune

  1. Mihai

    Unde ati gasit merisoare?

  2. Chiar că sunt ușor de făcut și n-am nici o îndoială că sunt și tare buni! O zi frumoasă!

  3. Cezara

    Care ar trebui sa fie textura lor? Crocanti sau fragezi?

    Eu i-am intors cu cateva minute inainte sa ii scot si au iesit crocanti-sfaramiciosi si galben-aurii. Dar am inlocuit untul cu margarina, ca sa ii pot face de post.

    Multumesc!

    • Sisters' Kitchen

      Textura e sfaramicioasa, frageda si putin crocanta Cezara.Am incercat si noi sa ii intoarcem si se rumesc foarte frumos.Ambele variante ne plac.

      PS:Dar ti-au placut?:)

  4. Anca Soare

    Excelenta reteta! sunt atat de gustosi….nu o puteam opri pe fiica-mea dimineata din mancat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *