Rillettes de canard. Jumări de raţă, pe româneşte

Obiceiul de a păstra carnea în untură există şi la noi, sigur aţi mâncat aşa ceva pe la bunici sau pe la o pensiune montană care se respectă. Uneori i se spune carne la garniţa. Azi o să vă arătăm cum se prepară aceste delicioase „rillettes” de raţă, pe care le puteţi ţine la îndemână toamna-iarna. Păstrate într-un borcan frumos, pot fi oricând un aperitiv de efect pentru musafirii de weekend.

jumari rata

Ingrediente:
2 pulpe de raţă (se poate folosi şi piept sau aripi)
4 linguri de untură de raţă sau de gâscă
sare, piper
opţional, de fason, 1 lingură de fistic verde

1.Pulpele se spală, se şterg bine de apă şi se usucă cu un prosop. Se înţeapă cu furculiţa pielea din loc în loc şi se asezonează cu sare şi piper.

2.Se încing două linguri de untură şi se aşează pulpele cu pielea în jos, să se rumenească. După 10-15 minute se întorc şi se lasă la foc mic să se prăjească domol încă 30-40 de minute, până se pătrund. Dacă se poate, puneţi un capac deasupra, grăsimea va rămâne înăuntru şi asta ajută.

jumari rata

3.Mutaţi pulpele rumenite pe un tocător şi scoateţi carnea de pe os.
Mărunţiţi totul, piele şi carne. Fisticul crud se curăţă de pielite şi se rumeneşte rapid în puţină untură – asta e moftul nostru. Aşezaţi bucăţile de carne şi fisticul într-un borcan, amestecaţi şi turnaţi grăsimea în care s-au prăjit deasupra. Dacă nu este suficientă pentru a acoperi carnea, completaţi cu untura rămasă.

jumari rata
jumari rata

Jumari de rata

Nu se servesc decât peste câteva zile, întinse pe felii de pâine caldă. Untura se topeşte şi intră în pâine, carnea va fi fragedă, delicioasă… ar fi minunaţi alături câţiva castraveciori în oţet.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Rillettes de canard. Jumări de raţă, pe româneşte

  1. Pingback: Rillettes de rață | KissTheCook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.