Porumbel în aspic

Poate credeţi că ne arde de glumă, dar exact asta e reţeta: carne de porumbel în aspic. Am primit doi porumbei de la un prieten si ne-am gandit cam ce putem face cu ei, pentru ca au foarte puţină carne. Nu ne ajungeau pentru o ciulama, asa că ne-am pus pe răsfoit retete din cărti vechi de bucătăarie şi ne-am oprit la o varianta cu carne de pasăre in aspic. După ce am fiert porumbeii şi am scos oasele, ne-au rămas cam 150 gr de carne, la care am adăugat şi 100 gr de carne de pui, astfel încât să avem două texturi diferite, care se pun in valoare.
Reţetele în aspic sunt de efect, potrivite pentru sărbători, mai ales că se pot prepara din timp şi se păstreaza bine cateva zile la rece. Diferă de piftiile tradiţionale, fiind mult mai rafinate.

Porumbel in aspic
Ingrediente:
150 gr carne porumbel, fiartă, dezosată (puteţi folosi la fel de bine carne de prepeliţă, sau alt vânat cu pene)
100 gr carne pui, fiartă, tăiată fâşii
50 gr gogoşar în oţet, tăiat în cuburi mici
50 gr mazăre fiartă
250 ml aspic

1.Aspicul l-am preparat cu o zi înainte. Am fiert cca 1 kg de tacâmuri de pasăre de curte într-un litru de apă, cu o foaie de dafin, 1 pahar de vin, ½ oţet de vin alb, un căţel de usturoi sare şi piper boabe. Durează cca 2 -2 ½ ore ca toată gelatina să se elibereze în lichid. Am strâns toată spuma murdară care s-a ridicat pe parcursul fierberii şi grăsimea. La sfârsit, am strecurat de 2 ori fiertura prin tifon şi am obţinut un lichid absolut limpede, pe care l-am colorat cu puţină sfeclă roşie (arată bine, ce spuneţi?)
Dacă nu aveţi timp sau vă lipsesc ingredientele, puteţi prepara aspic şi din gelatină comercială, dar nu va avea aceeaşi savoare.
Porumbel in aspic
2.Într-o formă de sticlă sau ceramic se aşază un strat de aspic lichid, se dă la rece pentru a se coagula, apoi se montează deasupra toate bucăţile de carne, gogoşarul şi mazărea. Ingredientele ar trebui să fie distribuite uniform, astfel ca atunci când il servim să avem in furculiţă câte puţin din toate. Turnaţi restul de aspic astfel incât să umpleţi toate golurile, pe cât posibil. Se ţine măcar o zi la frigider, apoi se rastoarnă forma pe un platou, astfel încât partea de dedesubt, transparentă, sticloasă, să fie deasupra.
Porumbel in aspic
Se poate acompania cu măsline şi salată de boeuf.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


5 răspunsuri la Porumbel în aspic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.