Pate de ficat de pui

Sarbatorile bat la usa si multi dintre noi am inceput lista cu preparatele ce vom pregati pentru mesele in familie. Pateul din ficat de pui este unul dintre aperitivele nelipsite de pe masa de sarbatori.  Este mult mai sanatos si gustos decat cel din comert (plin de e-uri si alte porcarii). Usor de preparat, se poate servi simplu cu paine prajita sau il puteti servi ca umplutura pentru ouale fierte.

Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

 

Ingrediente:

• 400 g ficat de pui

• 300 ml lapte

• 1 ceapa, tocata marunt + 1 catel de usturoi, taiat marunt

• 1 pahar mic de smantana lichida

• 1 pahar mic de coniac

• 100 g unt moale

• 1 frunza  de dafin

• sare, piper

Paté de ficat de pui

Mod de preparare:

1. Ficatul se curata, se spala si se lasa in lapte aproximativ 1 ora in frigider. Dupa ce a stat in lapte se scurge bine de zeama.

2. Ceapa si usturoiul se calesc in 4 linguri de unt topit, aproximativ 4 minute. Se adauga ficatul, foaia de dafin, sarea si piperul, amestecand bine. Se calesc impreuna timp de 10 minute.

3. Turnam coniacul si dam focul tare, pana se evapora alcoolul. Se scoate foaia de dafin din amestec, pentru a evita gustul amar specific.

4. Adaugam smantana lichida si dupa 1 minut oprim focul. Lasam amestecul sa se raceasca putin  (nu de tot!).  Se pune amestecul in blender impreuna cu restul untului si se paseaza, pana obtienem o pasta fina.

Dupa ce l-am pus in forme, am mai adaugat putin unt topit pe deasupra, pentru aspect.

Paté de ficat de pui

☆☆ Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *