Crema de fasole rosie cu leurda si caju

Fasolea are un continut bogat in proteine si poate o fi o alternativa la carne, fie pentru vegetarieni, fie pentru cei care vor sa inlocuiasca dintr-un motiv sau altul proteinele de sursa animala. Leurda, in caz ca mai e nevoie sa subliniem, e o sursa excelenta de vitamine si antioxidanti, are efect antiinflamator si reduce tensiunea arteriala. Cat despre caju (crud!), acesta este de asemenea o sursa de proteine si uleiuri sanatoase, dar are si calitati de anti-depresiv. Asadar, o combinatie mai mult decat sanatoasa.
Am poreclit reteta asta “Guacamole de fasole”. Sa vedem cum se face:
10264302_772711166080021_8559989716522255859_n
Ingrediente

200 gr fasole rosie fiarta (se poate folosi si cea gata fiarta disponibila la magazin)
O legatura de leurda
2 fire de ceapa verde
50 gr caju crud
Zeama de la o jumatate de lamaie
1 catel de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
Ulei de masline extravirgin
Sare, piper

Oricine stie ca fasolea fierbe mai repede daca este lasata in apa peste noapte, sa se rehidrateze. Daca timpul e o problema, cea din cutie este absolut ok, bine scursa.
1.Se toaca leurda si ceapa, apoi toate ingredientele se omogenizeaza cu un blender sau cu robotul de bucatarie.
10270175_10203831597250091_1338059112_n
2.Se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline din belsug.
Se serveste cu paine prajita. Asta e toata reteta, sa aveti pofta!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Crema de fasole rosie cu leurda si caju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.