Chifteluţe de dovlecei la cuptor

În urmă cu zece zile vă arătam pe pagina noastră de facebook, o poză cu nişte delicioase chifteluţe de dovlecei făcute la cuptor. Am gătit la cuptor aceste chiftele pentru că încercăm să ne ferim pe cât posibil de prăjeli. Sunt chiar mai bune aşa. Şi deşi am promis că vom posta reţeta vineri, timpul nu ne-a permis. Într-un final am reuşit să adunăm pozele şi să scriem şi câteva cuvinte. O reţetă simplă, foarte gustoasă şi sănătoasă. Noi am ales să legăm compoziţia de chifteluţe cu doi cartofi daţi pe răzătoare, decât cu clasica făină…care nu ne dă pe spate, sincere să fim. 🙂

chiftelute de dovlecei la cuptor

chiftelute de dovlecei la cuptor

Ingrediente:
3-4 dovlecei (noi am folosit 2 zucchini mari)
2 cartofi fierţi
1 ou
pătrunjel şi mărar verde tocat mărunt
sare, piper
2 căţei de usturoi
câteva linguri de ulei de măsline

1. Dovleceii curăţaţi, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se presară cu sare. Se lasă să stea 1/2 de oră şi se storc bine de zeama care s-a lăsat. Se pun în alt castron, se adaugă oul, cartofii raşi, usturoiul pisat, piperul şi sarea, pătrunjel şi mărar tocat, amestecând totul bine.

2. Se ia cu lingura din compoziţie şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 30-35 de minute.

chiftelute de dovlecei la cuptor

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


18 răspunsuri la Chifteluţe de dovlecei la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.