Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

Pentru mesele de sărbători, dar nu numai, apelăm la reţete de efect, care pot fi preparate în avans, astfel încât să ne putem întreţine musafirii în voie. Pieptul de curcan este minunat, la fel şi cel de pui gras (dar hrănit natural, preferabil de ţară) pentru acest preparat. La fel de bine puteţi folosi şi un muschi de porc, între noi fie vorba.


Aperitiv din piept de curcan si sfecla rosie la cuptor

Ingrediente:
Un piept de curcan, dezosat, cca 500 gr
1 linguriţă cimbru uscat
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriţă muştar
½ pahar de vin
2 sfecle, cca 200 gr
1 linguriţă hrean ras la borcan
1 linguriţă oţet
Sare, piper

1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se pătrunde bine (dar să nu devină uscat, vreti să aibă exteriorul crocant, interiorul trebuie să fie fraged). Se scoate pe un platou şi se inveleşte cu folie de plastic.
2.Garnitura de sfeclă se poate pregăti în avans. Sfecla întreagă se coace în cuptor 20 de minute, se feliază fin (carpaccio), apoi se freacă cu sare, oţet şi o lingurită de hrean ras.
3.Feliaţi pieptul de curcan. Se aranjează frumos pe platou, înconjurat de sfeclă, se stropeşte cu un sos la alegere (poate fi sos tartar, sau un sos picant –noi am folosit o cremă de usturoi copt şi chili) şi se poate servi cald sau rece. Un vin bun pentru a acompania această reţetă este Pinot Noir, sau un Chardonnay dacă preferaţi alb.

Aperitiv din piept de curcan si sfecla rosie la cuptor

Aperitiv din piept de curcan si sfecla rosie la cuptor

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

  1. superb si delicios! Pup fetele frumoase!

  2. Multumim Emily, te pupam si noi **

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *