Sărăţele cu mac

Doar Alice e de vină pentru faptul că am facut o obsesie pentru aceste sărăţele, din punctul nostru de vedere reţeta ei este perfectă. Sărăţelele erau nelipsite în copilărie şi tare mult ne bucuram când le pregătea bunica. Sunt uşor de preparat şi pot fi oricând alegerea ideală pentru când aveţi chef să ronţăiţi ceva…pe locuri, fiţi gata, start!


Ingrediente:
I. Aluat:
1 cană de untură
1 ceaşcă cu ulei
1 lingură mare de sare
drojdie cât o nucă
1 cană de lapte
un ou
făină cât cuprinde
II. Pentru uns
un gălbenuş
2 linguri lapte
mac, susan, chimen,caşcaval

1. Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat, frământaţi bine de tot şi puneţi aluatul la rece, pentru o oră-două.

2. Scoateţi aluatul, mai frământaţi puţin până ce devine elastic.
3. Luaţi o bucată din aluat şi aşezaţi pe masa de lucru, înfăinaţi, întidenţi aluatul cu sucitorul în foaie de cam 0.5 cm.

4. Tăiaţi apoi cu rotiţa sau cuţitul fâşiuţe,etc. Ungeţi cu gălbenuşul de ou spart în lapte şi presăraţi deasupra mac, susan, chimen.
5. Puneţi în tava tapetată cu ulei şi făină şi daţi la cuptor la foc domol până se rumenesc.

Cât sunt de bune şi fragede veţi şti doar dacă încercaţi reţeta aceasta. Merg foarte bine lângă o bere rece:D

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Sărăţele cu mac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.