Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitura Albă ca Zăpada o cunoaştem majoritatea dintre noi din copilărie. Este simplă, ieftină şi poate fi făcută fie cu cremă de lămâie, fie cu cremă de ciocolată. A trecut ceva timp de cand nu am mai pregătit aceasta minunăţie si uitasem cât este de bună. Prăjitura asta am copt-o la sfârşitul anului dar abia acum reuşim să o postăm. A fost vedetă în seara de Revelion!

Ingredinte 3 foi:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
făină cât cuprinde (33 linguri)
coaja de la o lămâie
1 linguriţă zahăr vanilat

Ingrediente cremă:
un litru lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
un pachet unt (200 gr)
zeama de la două lămâi
coaja de la o lămâie (opţional)

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.

P1180806

2.Împărţim coca în 3 părti egale.

P1180807

3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.

P1180809

4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


24 răspunsuri la Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.