Nu am mai făcut gogoşi de ceva timp şi nici nu aveam în plan. Dar pentru că săptămâna trecută o bună prietenă (şi foarte pofticioasă) a „ţipat” că ea vrea gogoşi, ne-am conformat şi ne-am apucat de frământat aluatul. Ce a ieşit vedeţi mai jos:).
Ingrediente:
250 ml apă
70 ml ulei
1 linguriţă sare
5-6 linguri zahăr
Coaja rasă de lămâie şi portocala
500 gr faina
1 pacheţel drojdie granule (7grame)
100 ml lapte cald
1.Într-o cană se pune drojdia şi se toarnă puţin câte puţin 100 ml de lapte călduţ (Nu fierbinte!) și se lasă să crească 10 minute.
2.Într-un castron se pune făina. Se adauga apa cu uleiul, coaja de lămâie și portocală.
3.Se adăugă sarea, zahărul, şi amestecul de drojdie la sfârşit.
4.Se frământă cca 10-15, se acoperă şi se lasă la crescut.
5.Se întinde aluatul şi se taie cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar.
6.Se încinge uleiul (aproximativ 3 căni) şi se pun la prăjit la foc potrivit.
7.Se scot într-un bol şi se pudrează imediat cu zahăr pudră.
8.Se pot servi simple, cu sos de ciocolată sau dulceaţă. Alegeţi variantă care va place.
Enjoy!