Gogoşi

Nu am mai făcut gogoşi de ceva timp şi nici nu aveam în plan. Dar pentru că săptămâna trecută o bună prietenă (şi foarte pofticioasă) a „ţipat” că ea vrea gogoşi, ne-am conformat şi ne-am apucat de frământat aluatul. Ce a ieşit vedeţi mai jos:).

Ingrediente:
250 ml apă
70 ml ulei
1 linguriţă sare
5-6 linguri zahăr
1 esenţa de rome
Coaja rasă de lămâie şi portocala
500 gr faina
1 pacheţel drojdie granule
1.Într-o cană se pune plicul de drojdie şi se toarnă puţin câte puţin 100 ml de lapte călduţ. (Nu fierbinte!)
2.Separat, într-un castron se amestecă bine apă cu uleiul, esenţa de rom şi coajă de portocală.
3.Se adăugă sarea, zahărul, faina şi amestecul de drojdie la sfârşit.
4.Se amestecă bine şi se lasă să crească 1 oră.

5.Se întinde aluatul şi se taie cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar.

6.Se încinge uleiul (aproximativ 3 căni) şi se pun la prăjit la foc potrivit.
7.Se scot într-un bol şi se pudrează imediat cu zahăr pudră.
8.Se pot servi simple, cu sos de ciocolată sau dulceaţă. Alegeţi variantă care va place.

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *