Fursecuri umplute cu gem de prune si nuci

Printre vedetele mesei de Crăciun, s-au numărat şi aceste fursecuri pe care le-am pregătit până acum de câteva ori, dar care nu au rezistat pentru a putea face măcar o poză să vi le putem arăta şi vouă. De data aceasta le-am pus bine şi până ce nu au fost fotografiate, nu le-am aşezat pe masă.

Vă arătam aici, surpriza primită de la Dr.Qetker de Crăciun ( tot felul de ingrediente:zahăr pudră, nucă de cocos, cacao, păstăi de vanilie, martipan, etc), ingrediente suficiente pentru câteva zile bune de copt, aşa că ne-am pus pe treabă. Ne-am inspirat de aici cu mici modificări. O bunătate, neapărat să le încercaţi şi voi!
fursecuri umplute cu gem de prune si nuci

Ingrediente: (aprox 30 bucăţi)
250 g unt (sau margarină dacă ţineţi post)
150 g zahăr pudră
3 linguriţe esenţă de vanilie Dr Qetker
coajă de la o lămâie
400 g făină
un praf sare
Umplutura:
500 g gem (de prune am folosit noi)
250 gr nuci prăjite şi măcinate

zahăr pudră pentru pudrat ( noi am folosit varianta cu vanilie de la Dr Qetker)

1.Mixaţi bine untul cu zahărul pudră până devine o cremă spumoasă apoi adăugaţi esenţa de vanilie, coajă de lămâie şi treptat făina si sarea. Frământaţi bine, va rezulta un aluat mai moale şi cu o consistenţă lipicioasă.Lăsaţi aluatul format la temperatura camerei pentru 30 minute.
2.Pe masa de lucru întindeţi fâşii de aluat cam de 10-12 cm lăţime şi 25-30 cm lungime, şi adăugaţi umplutură.
3.Rulaţi-le, apoi tăiaţi bucăţi cam de 3-4 cm lungime şi aşezaţi-le într-o tavă pe hârtie de copt. Daţi tava la cuptor (preîncălzit la 160 grade) pentru 30-35 minute.
Pudraţi-le cu zahăr pudră cât sunt calde. Se păstrează într-o cutie metalică cu capac.

Enjoy!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Fursecuri umplute cu gem de prune si nuci

  1. DiaMar bucataria galbena

    O bunatate de fursecuri.Mama imi facea cand eram acasa.Le mai umplea si cu gem de caise.

  2. Manuela

    buna ziua,

    astăzi am încercat și eu rețeta dvs de fursecuri, din păcate aluatul a fost exact că un aluat de tarta, sfărâmicios. Foarte greu am reușit să le rulez, spuneți mi, va rog, unde am greșit.
    mulțumesc,

    • Sister's Kitchen

      Buna,

      aluatul de fursecuri umplute este un aluat sfaramicios, foarte asemanator cu cel de tarta. In general, cantitatea de faina se mai ajusteaza in functie de umiditatea fainii. Adica daca noi folosim 300 de grame, poate dumneavoastra veti folosi 350 g, de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.