Fursecurile clasice cu stafide (pe care le ştim de la cofetarie) sunt foarte gustoase şi merg foarte bine după masă, dar şi dimineaţa la ceai sau cafea. La noi în familie, de câte ori pregătim aceste fursecuri simple, dar absolut delicioase…dispar destul de repede:)).
Ingrediente:
4 ouă
cană zahăr
1 cană ulei
2 căni făină
1 vîrf cuţit amoniac stins cu zeama de lămaie
200-250 g stafide
esenta de rom
1. Se amestecă foarte bine cu mixerul ouăle cu zahărul,aproximativ 15 minute, până s-a topit zahărul şi compoziţia s-a albit.
2.Se adaugă apoi uleiul, puţin câte puţin. Se pune amoniacul stins cu zeamă de lămâie, esenţa de rom, apoi făina, amestecând tot la mixer. Se adaugă şi stafidele şi amestecăm uşor.
3.Pe tava de la aragaz sau oricare altă tavă, neunsă, se pun cu o lingurita fursecurile, la distanţă unul de altul. Dacă aveţi hârtie de copt e bine să folosiţi ca să nu staţi de fiecare dată să curăţati tava:).
4.Se coc la foc mic aproximativ 15 minute, până se rumenesc puţin. Noi am copt 5 tăvi.Într-o tavă intra în jur de 15-20 de fursecuri în funcţie de mărimea dorită.
Enjoy!
iamii, ce pofta mi s-a facut.
gata stiu ce fac weekendul asta 🙂
si dak pun unt in loc de ulei, merge?
Daca e ceva si nu iese sa tipi vecina:)
Merge si cu unt Ole:)
mmm, ce pofta mi-ati facut:), poate imi incerc si eu talentele culinare:P
Perfect Irina, noi te ajutam:D
Buna,am incercat si eu reteta de fursecuri,dar imi ies ca si cum as manca pandispat,as fi dorit ceva mai crocant putin,nu asa fragede!Asa ar tb sa iasa sau gresesc eu undeva?
Anca, noi facem foarte des reteta asta. Nu ies ca un pandispan, pentru noi e textura perfecta, asa cum o stim din copilarie.Sunt un pic crunch, atat cat trebuie, depinde si cat aluat pui.Daca le vrei mai crocante ia mai putin aluat in lingurita si mai intinde de ele, nu lasa aluatul asa cum cade
multumesc de raspuns,iar am incercat dar acelasi aluat de pandispan,ceva si nu sunt bune mai mult de o zi doua pt ca se intaresc
undeva cu siguranta gresesc
Mda….ne pare rau, chiar nu intelem unde-i greseala. Noi le pregatim foarte des si reteta o avem de la bunica.
sunt perfecte imi plac la nebunie va multumesc mult Sisters’ Kitchen
Multumim mult Adee, si noua ne plac f multtt
Sunt delicioase, le fac foarte des! Multumesc pentru aceasta reteta perfecta 🙂
Cu multa placere! Sarbatori fericite!
BUNA VOI INCERCA RETETA REVIN PESTE CATEVA ORE SI VA SPUN CUM AU IESIT .
Spor Elena:)
INTRADEVAR O RETETA DE NOTA 10 SUNT FOARTE BUNE ACUM O SAPTAMANA AM CUMPARAT DIN COFETARIE DAR ASTAZI AM VAZUT CAT DE USOR SE FAC SI NU MA COSTA CA CELE DE LA COFETARIE VA MULTUMESC PT RETETA SI UN NOU AN MAI BUN
Elena, ne bucuram ca ai incercat reteta. Asa am spus si noi pana sa incercam prima data, sunt atat de simplu de facut si atat de bune!! La Multi Ani!
Am incercat si eu reteta voastra, numai ca ele s au facut bine dedesupt iar deasupra a ramas cam moale. Am folosit o cana de 250ml. Dupa ce s au racit s au mai intarit.