Fursecurile clasice cu stafide (pe care le ştim de la cofetarie) sunt foarte gustoase şi merg foarte bine după masă, dar şi dimineaţa la ceai sau cafea. La noi în familie, de câte ori pregătim aceste fursecuri simple, dar absolut delicioase…dispar destul de repede:)).
Ingrediente:
4 ouă
cană zahăr
1 cană ulei
2 căni făină
1 vîrf cuţit amoniac stins cu zeama de lămaie
200-250 g stafide
esenta de rom
1. Se amestecă foarte bine cu mixerul ouăle cu zahărul,aproximativ 15 minute, până s-a topit zahărul şi compoziţia s-a albit.
2.Se adaugă apoi uleiul, puţin câte puţin. Se pune amoniacul stins cu zeamă de lămâie, esenţa de rom, apoi făina, amestecând tot la mixer. Se adaugă şi stafidele şi amestecăm uşor.
3.Pe tava de la aragaz sau oricare altă tavă, neunsă, se pun cu o lingurita fursecurile, la distanţă unul de altul. Dacă aveţi hârtie de copt e bine să folosiţi ca să nu staţi de fiecare dată să curăţati tava:).
4.Se coc la foc mic aproximativ 15 minute, până se rumenesc puţin. Noi am copt 5 tăvi.Într-o tavă intra în jur de 15-20 de fursecuri în funcţie de mărimea dorită.
Enjoy!
19 răspunsuri la Fursecuri cu stafide