Foi de napolitana cu crema caramel, biscuiti si nuca

Astazi sarbatorim 7 ani de sister´s kitchen! ♡♡
Nici noua nu ne vine sa credem ca au trecut 7 ani de cand am publicat prima reteta. Ne bucuram ca ati fost alaturi de noi pe parcursul acestor ani, si ca ati avut rabdare ori de cate ori am disparut din blogosfera. Pentru aceasta zi speciala, am ales un desert care ne aduce aminte de copilarie, si anume foi de napolitana umplute cu crema de caramel, biscuiti si nuca.

Ingrediente:

• 1 cana si jumatate de zahar
• 400 ml smantana smantana pentru frisca
• 200 g nuca
• 150 g biscuiti
• 50 g unt
• foi de napolitana

Mod de preparare:

1. Intr-o cratita cu peretii grosi se pune zaharul si il topim la foc mic.
Se topeste pana devine auriu si capata textura unui sirop.
2. Smantana se toarna deasupra zaharului caramelizat, se amesteca usor si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.
3. Intre timp macinam biscuitii si nuca – noi am lasat si bucati de nuca taiate grosier pentru textura si aspect.
4. Dupa ce s-a topit caramelul, se ia cratita de pe foc si se adauga biscuitii macinati si nuca. Apoi adaugam untul de la frigider.
5. Se amesteca bine si lasam sa se raceasca putin (nu de tot!)
6. Punem prima foaie de napolitana pe un fund de lemn, si intindem peste ea un strat de crema.
Tot asa pana terminam foile si crema.
7. Dupa ce am pus ultima foaie de napolitana, se acopera cu o foaie de copt sau de aluminiu, iar deasupra vom pune un alt fund de lemn, pentru a presa prajitura.
O lasam peste noapte.

Enjoy!

Cu drag,

Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *