Eclere cu cremă de vanilie

De când am văzut reţeta la Emily, nu ne-am mai gândit la altceva, am înghiţit în sec… până când ne-am făcut curaj şi am zis…ce-o fi o fi!
Cum nu mai făcusem niciodată eclere, am pornit cu gândul că nu vor ieşi aşa cum trebuie din prima…dar au ieşit geniale!


Ingrediente(20-25 bucati)
227 gr unt
250 ml apă
un praf de sare
128 gr faină
4 ouă

1. Se pune apă la fiert, împreună cu untul şi praful de sare.
2. Când ajunge la fierbere şi untul este complet topit se da la o parte de foc şi se toarnă repede toată faină, amestecând repede cu o lingură de lemn până ce aluatul devine omogen şi compact.
3. Mutăm aluatul în bolul mixerului şi adăugăm ouăle, unul câte unul mixând până la omogenizare completă ATENTIE: nu se adaugă al doilea ou, până nu a fost încorporat anteriorul.
4 Se pune amestecul într-un sac(posh) la care ai adăugat înainte un dui metalic stelat şi se formează eclerele .Noi le-am făcut de 5 cm dar le puteţi face şi mai mari:).
5. Se coc în cuptorul încins la 200 grade până se rumenesc. Cojile trebuie să fie tari (uşor crocante), nu moi, aşa că dacă e nevoie le mai poţi lăsa la temepratura mică încă vreo 5 minute
6.După ce s-au răcit, se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă delicioasă de vanilie. Suportul îl găsiţi la Corelli Atmosphere . Dacă vă place se pot glazură cu ciocolată topită, aşa cum am făcut şi noi ♥.


Enjoy

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Eclere cu cremă de vanilie

  1. oh, ce frumoase sunt ♥
    Ma bucur tare mult ca le-ati incercat ♥♥♥ Pup fetele frumoase :*

  2. hmm, de cand ati mutat adresa blogului, am crezut ca-mi intra automat setarile pentru noua casuta si actualizari, dar nu a fost asa. Chiar ma gandeam ce s-a intamplat cu voi de nu mai pregatiti bunatati 😉 Am schimbat acum adresa, totul e ok 😉 Cat despre eclere, sunt mai favorite dessert. Imi place la nebunie suportul de prajii.. super fain! va pup

    • Sisters' Kitchen

      Nope, nu intra automat,multumim Antonina:)……si pentru noi eclerele sunt printre favorite,iar suportul ne place tare mult ca si multe altele de acolo!te pupam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *