Eclere cu cremă de vanilie

De când am văzut reţeta la Emily, nu ne-am mai gândit la altceva, am înghiţit în sec… până când ne-am făcut curaj şi am zis…ce-o fi o fi!
Cum nu mai făcusem niciodată eclere, am pornit cu gândul că nu vor ieşi aşa cum trebuie din prima…dar au ieşit geniale!


Ingrediente(20-25 bucati)
227 gr unt
250 ml apă
un praf de sare
128 gr faină
4 ouă

1. Se pune apă la fiert, împreună cu untul şi praful de sare.
2. Când ajunge la fierbere şi untul este complet topit se da la o parte de foc şi se toarnă repede toată faină, amestecând repede cu o lingură de lemn până ce aluatul devine omogen şi compact.
3. Mutăm aluatul în bolul mixerului şi adăugăm ouăle, unul câte unul mixând până la omogenizare completă ATENTIE: nu se adaugă al doilea ou, până nu a fost încorporat anteriorul.
4 Se pune amestecul într-un sac(posh) la care ai adăugat înainte un dui metalic stelat şi se formează eclerele .Noi le-am făcut de 5 cm dar le puteţi face şi mai mari:).
5. Se coc în cuptorul încins la 200 grade până se rumenesc. Cojile trebuie să fie tari (uşor crocante), nu moi, aşa că dacă e nevoie le mai poţi lăsa la temepratura mică încă vreo 5 minute
6.După ce s-au răcit, se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă delicioasă de vanilie. Suportul îl găsiţi la Corelli Atmosphere . Dacă vă place se pot glazură cu ciocolată topită, aşa cum am făcut şi noi ♥.


Enjoy

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Eclere cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.