Tocăniţă de ciuperci cu pui

În urmă cu ceva timp, am pregătit această tocăniţă de ciuperci. Binenţeles că nu a rezistat prea mult pe masă:).
O mâncare delicioasă şi simplu de făcut.

Ingrediente:
1 kg ciuperci tăiate în bucăţi mai mari
1 pui tăiat bucăţi
2-3 cepe potrivite
7-8 căţei de usturoi
2 foi de dafin
1 legătură pătrunjel
sare, piper, boia
ulei

Se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Într-o cratiţă cu 3-4 linguri de ulei se căleşte ceapa. Se adaugă ciupercile care îşi vor lasa zeamă şi vor fierbe in 20-25 de minute.
Separat într-o tigaie rumenim puiul tăiat bucăţi şi condimentat (turmeric, sare, piper, boia).
Curăţăm şi pisăm usturoiul, apoi îl adaugăm în mâncare.
Când ciupercile sunt aproape fierte, se adaugă puiul rumenit bine şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 minute.
După care adaugăm sosul de roşii, se gustă de sare şi piper.
Se mai lasă câteva clocote şi se opreşte focul. Se presara patrunjel tocat.
Noi am servit această tocăniţă cu mămăliguţă…yamiiii:).
Vă dorim poftă bună!

                                                  

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *