Raţă pe varză

 ….. de data asta i-a venit rândul raţei:))). Nu sunt multe de spus, imaginile vorbesc de la sine.


Ingrediente:
1 raţă (1,5 kg)
1 varză mare
1 ceapă mare
300 ml suc de roşii
1 pahar vin alb sec
2-3 foi de dafin
1 legătură mărar
2-3 linguri cimbru
sare, piper, boia
coajă rasă de 1 lămâie
1 portocală

1. Raţa se spală, se curăţă şi se freacă cu  un amestec de sare, piper, ulei de măsline, coaja rasă de lămâie şi boia. Se lasă la frigider aproximativ 1 oră şi 30 de minute. După aceea se umple raţa cu  portocala tăiată pe jumătate, iar pielea se crestează uşor.
2. Se introduce în cuptor  pentru circa 2 ore şi jumătate la foc potrivit, adăugând puţin vin alb. Între timp tocăm ceapa şi o călim, după care varza se taie julien şi se pune peste ceapă.
3.În cratiţa cu varză se adaugă condimentele şi se lasă să fiarbă. Când e aproape gata se adaugă sosul de roşii şi jumătate din verdeaţa tocată mărunt.
Când raţa este gata se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
4. În continuare dezosăm raţa cu grijă şi bucăţile de carne le punem deasupra verzei.
5. Introducem vasul în cuptor pentru 30 de minute. Când este gata se scoate şi se presară restul de verdeaţă. 
                                                                         Poftă bună!
Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *