Pulpo a la gallega (caracatiţă în stil spaniol)

Daca ati avut ocazia sa calatoriti în Spania cu siguranta ati auzit despre acest fel de mancare traditional spaniol. O reteta simpla, foarte populara in Spania si extrem de gustoasa mai ales pentru cei care prefera fructele de mare.
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 kg de caracatita
7 cartofi mari
boia dulce
boia iute
6-7 linguri ulei de masline
1 fir de cimbru uscat
1 foaie de dafin
sare marina
1. Caracatita curatata si spalata, se bate de câteva ori cu ciocanul pentru snitele.
2. Punem apa la fiert. Cand apa a dat în clocot introducem caracatita impreuna cu cimbrul si dafinul. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.
3. Intre timp spalam cartofii si îi punem la fiert in apa cu sare.
 4. Când cartofii sunt fierti, îi scurgem de apa si îi lasam sa se raceasca. Apoi îi curatam si îi taiem rondele mai groase, avand grija sa nu se sfarame.
 5. Ca sa verificam dacă caracatita a fiert, cel mai bine este sa înţepam cu o furculita din cand in cand.
 6. Dupa ce a fiert caracatita, o lasam 10-15 minute in apa in care a fiert, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca complet pe un fund de lemn.
 7. Pe un platou asezam rondelele de cartofi, adaugam caracatita taiata în bucati potrivite, presaram sare si boia si stropim cu ulei de masline.
                                                                       Pofta buna!
Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Pulpo a la gallega (caracatiţă în stil spaniol)

  1. prajituricisialtedulciuri

    In Spania nu am fost, dar mancarea asta de lighioane arata bine. Poate ma invrednicesc si eu sa incerc reteta!

  2. Sisters'Kitchen

    Neaparat, e foarte,foarte buna:)
    te pupam

  3. catkitchen

    Vreau si eu o portie , ador caracatita !!!

  4. Sisters'Kitchen

    He,he daca ar mai fi:))

    pupici si La Multi Ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *