Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Ne întoarcem la iepure, pentru că a trecut ceva timp de la ultima reţetă şi între timp ne-am mai perfecţionat tehnica. E o variantă de ostropel, asemănătoare cu cea de aici, dar cu ceva mai puţine ingrediente şi implicit mai simplu de preparat. Secretul este ca iepurele să absoarbă cât mai mult din sosul de roşii parfumat cu măsline, rozmarin şi usturoi. Se folosesc pulpele anterioare, mai cărnoase. Iepurele de faţă provine din crescătorie, nu este şi nu seamănă cu cel de câmp, care are are o aromă de vânat mult mai intensă. Acesta are un gust mai discret, iar carnea este mult mai fragedă.

iepure cu masline

Ingrediente (2 porţii):
2 pulpe anterioare de iepure, cca 250 gr bucată
2 căţei de usturoi
3-4 crenguţe de rozmarin
O ceaşcă de măsline negre
1 frunza dafin
400 ml passata de roşii
1 păhărel de vin alb
2 linguri ulei de măsline
Sare, piper

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi o tigaie sau o cratiţă care rezistă şi în cuptor pentru a încinge uleiul de măsline.
2. Căliţi un căţel de usturoi în ulei până îşi eliberează aroma, fără să îl ardeţi, apoi îndepărtaţi-l şi adăugaţi crenguţele de rozmarin, dafinul şi iepurele.

iepure cu masline

3. Rumeniţi puţin carnea pe ambele părţi, adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore. Adăugaţi şi măslinele şi după 1-2 minute turnaţi passata de roşii. Potriviţi iar de sare şi piper, adăugaţi şi căţelul de usturoi rămas tăiat în felii. Când începe să bolborosească, se dă la cuptor pt 60 de minute, la 150 de grade. Sosul trebuie să scadă bine, să devină gros.
4. Se verifică cu o scobitoare că iepurele este bine pătruns şi carnea iese uşor de pe os.
** Înainte de servire se înlocuieşte rozmarinul din cratiţă cu rozmarin proaspăt. Se potriveşte bine cu mămăliguţa dar şi cu paste sau cartofi natur.

iepure cu masline

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

  1. DiaMar bucataria galbena

    O mancare pe gustul sotului meu.
    La multi ani pentru blogul gustos.
    Va pup!

  2. Sisters' Kitchen

    Si pe gustul nostru!!Multumim mult ,te pupam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *