Pască cu ciocolată şi mascarpone

Reţeta aceasta este o noutate pentru noi şi am sperat că o să iasă, deşi nu am mai făcut niciodată pască. Până nu încerci nu ştii, nu-i asa? Şi pentru că am vrut să pregătim pască, dar nu ne place brânza dulce, am ales să modificăm puţin reţeta originală, şi am folosit mascarpone. Tare bună a fost! Aşadar puteţi face ca noi în caz că vă place ciocolata, iar dacă nu, folosiţi cu încredere brânza de vaci.


Ingrediente:
300-350 gr făină
20 gr drojdie proaspătă/7 gr drojdie uscată
150 gr lapte
100 gr apă
70 gr zahăr
1 ou
35 gr unt moale
1 plic zahăr vanilat
30 gr cacao
1 vârf cuţit sare
Crema:
250 gr mascarpone
1 ou
4 linguri de zahăr
1 lingură plină cu griş
1 lingură plina cu făină
50 gr bobiţe ciocolată
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă de griş pentru pudrat foaia de aluat inferioară

1. Amestecăm 300 gr făină cu 30 gr cacao şi apoi se pun într-un vas încăpător.

2. Amestecăm laptele cu apa şi le incălzim foarte puţin pe foc mic ( sau puteti sa amestecaţi apă mai caldă cu laptele rece astfel incat să obtineti un amestec lichid caldut, NU fierbinte). Frecăm drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, apoi o amestecăm cu laptele şi apa şi o adaugăm in centrul făinii.

3. Frământăm puţin,


apoi adăugăm oul, bătut uşor cu o furculiţă, zahărul, zahărul vanilat şi un vârf de cuţit de sare.

4. Frământăm din nou până când aluatul începe să prindă consistenţă şi adăugăm untul la temperatura camerei. Frământăm până când aluatul devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini.

5. Acoperim vasul cu o folie de plastic şi lăsăm aluatul să dospească 1 oră, într-un loc călduţ. După 1 oră împărţim aluatul în două bucăţi. Întindem una dintre bucăţi, pe planul de lucru uşor pudrat cu făină, într-o foaie de cca 0,7-1 cm.




6. Tapetăm forma cu unt şi aşezăm foaia de aluat.

7. Din cealaltă bucată de aluat facem 3 şnururi puţin mai lungi decât circumferinţa formei, aşa incât, impletite să ajungă să inconjoare forma.Le aşezăm in tavă, de jur imprejurul foii de aluat.
8. Acoperim forma şi o lăsăm pentru 30 minute într-un loc cald.
9. Crema:
Noi am folosit mascarpone pentru că, aşa cum spuneam, nu ne place brânza de vaci:P
10.Amestecăm mascarpone cu oul, apoi adăugăm zahărul, zahărul vanilat, grişul şi făina, iar la sfârşit adăugăm bobiţele de ciocolată care pot depăşi cantitatea de 50 gr (în caz că vă place ciocolata aşa mult cum ne place nouă:)).

Foarte important! pasca se umple numai înainte de a fi băgată la cuptor. Dacă o umplem imediat după ce am adăugat aluatul în formă şi apoi o lăsăm la dospit cu tot cu umplutură, aluatul se umezeşte şi după coacere rămâne crud.

11. Dupa 30 minute pudrăm foaia inferioara de aluat cu 1 linguriţă de griş şi umplem pasca cu crema.

12. Introducem pasca în cuptorul preîncălzit la foc potrivit pentru 40-45 minute.
13.Scoatem pasca din cuptor şi o lăsăm să se răcească cam 10 minute, după care o scoatem din formă şi o lăsăm în continuare să se răcească complet pe un grătar…. apoi atacăm să vedem ce a ieşit. Recunoaştem că nu am lăsat-o la răcit cât ar fi trebuit:))) – mirosea demenţial şi leşinam de poftă:D.

Dacă o lăsaţi să se răceasca bine, o să se taie mult mai frumos.
Fiind prima dată când am pregătit pască, suntem mândre de rezultat şi, trebuie să recunoaştem, ne-a plăcut tare mult!


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Pască cu ciocolată şi mascarpone

  1. Foarte foarte frumoasa a iesit pasca voastra iar pozele sunt superbe!! Felicitari pentru blog si pentru toate retetele, impecabil prezentate.
    Pup cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *