Panna cotta cu vanilie si piure de capsuni

Panna cotta este un desert clasic şi rafinat care provine din nordul Italiei, având la bază smântâna dulce. Reţeta de bază este simplă, fără arome şi se serveste cu dulceaţă sau sirop de fructe. Nouă ne place foarte mult aroma de vanilie, aşa că am pregătit panna cotta cu vanilie + un super piure de capsuni, facut in casa…şi tare bună a fost!
Vă invităm la un desert minunat, interesant şi uşor de preparat.

Panna cotta cu vanilie si piure de capsune

panna cotta cu vanilie si piure de capsuni

Ingrediente pentru 6-7 portii:
400 ml lapte
200 ml smântână dulce
2 păstăi de vanilie
4 foi gelatină
5 linguri zahăr
100 g piure de capsune *facut in casa*

panna cotta cu vanle si piure de capsune

1. Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.
2. Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece.
3. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în cratiţa de pe foc.
4. Adăugăm zahărul şi gelatina stoarsă bine şi amestecăm, pentru a nu se prinde laptele de cratiţă.
5. După ce a dat de două ori în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în forme cu ajutorul unui polonic.
6. Se lasă să se răcească, după care se păstrează la frigider aproximativ 6 ore.

Cu drag,

Georgiana si Iolanda Voinea <3

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


12 răspunsuri la Panna cotta cu vanilie si piure de capsuni

  1. Alina C.

    Delicioasa!O sa incerc si eu reteta asta! :*

  2. Sisters'Kitchen

    Sa ne spui daca ti-a placut:)…merita incercat!

  3. Emily

    super delicioasa! Imi place tare mult panna cotta 🙂 pupicei

  4. Sisters'Kitchen

    E o nebunie desertul asta,nu te contrazicem,Emily!

    pupici

  5. Sisters'Kitchen

    Multumim,Irina:)

  6. Dana Cristea

    Ce frumos se vede vanilia deasupra, si noua ne place panna cotta, pupici!!!

  7. Sisters'Kitchen

    Multumim,Dana:)..daca vb cu ea si nu iesea asa:))

  8. Ioana

    Am incercat reteta si a iesit o bunaciune de panna cotta. Pastaile de vanilie mi s-au uscat 🙁 asa ca am folosit Finesse Vanilie de la Dr Oetker. A doua oara cand am facut reteta, pe fundul formelor am pus un pic de zahar caramelizat care s-a topit si s-a transformat intr-un sos atunci cand le-am rasturnat pe farfurie.

  9. Sisters'Kitchen

    E cam bunaciune asa e:)) Pastaile de vanilie se pastreaza intr-un borcan sau o sticla la temperatura camerei.Cele uscate le poti pune intr-un borcan cu zahar si isi ia aroma:) Super idee cu zaharul caramelizat** pupici

  10. Foarte bine a iesit!
    Imi place la nebunie prajitura asta. Merge de nu se poate cu orice fructe in orice forma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *