Panna cotta cu portocale şi rom

Ne place panna cotta. Fie cu piure de mango, fie cu vanilie. De data aceasta am ales să combinăm portocale cu rom şi ne-a plăcut foarte mult. Cu un desert atât de rafinat şi uşor să te tot răsfeţi!

Ingrediente:
400 ml smântână lichidă dulce
200 ml lapte
150 ml lapte condensat îndulcit
2 portocale
2 linguri rom
6 foi de gelatină

1. Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat.

2. Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece.
3. Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă.
4. Se ia vasul de pe foc şi se adăugă gelatina stoarsă bine, sucul de portocale şi romul.
5. Se pune din nou la foc mic şi se lasă să dea 1 clocot, amestecând mereu ca să nu se prindă crema de fundul cratiţei. Se toarnă în forme şi după ce s-a răcit se introduce în frigider pentru 3-4 ore.

Enjoy

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


6 răspunsuri la Panna cotta cu portocale şi rom

  1. Ce frumos! Ce combinatii perfecte de arome de iarna, rom cu portocale! Perfecte pentru sarbatori!

  2. Cand vin aici, da, vad si partile ei frumoase :)) In rest, ma inspaimanta rau! 😀 Cred ca o sa ma cam mut prin bucataria voastra, ma primiti? <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *