Pâine de casă

Anul acesta ne-am propus sa mâncăm mai sănătos și să ne pregătim pâinea în casă . După cum bine știm cum toţii, produsele de panificaţie din comerţ conţin tot felul de aditivi periculosi pentru sănătate. Răsfoind internetul, am găsit multe articole care ne-au determinat să trecem la treabă. 🙂 Așadar, aceasta este cea de-a doua încercare (prima încercare aici) și începe să ne placă. Gustul și mirosul pâinii făcute în casă = BIG LOVE
*** Bună, pufoasă și simplă.

paine de casa

paine de casa

Timp de pregătire:120 minute

Ingrediente: (1 pâine)
400 gr făină
7 gr drojdie uscată
3 linguri ulei de măsline
1 lingurită sare
1 lingurită zahăr
250 ml apă călduță

1.Cernem făina.
2.Adăugam drojdia în făina și amestecăm bine.
3.Intr-un bol mic mic, dizolvăm zahărul și sarea în apa călduță.
4.Facem o gropiță în mijlocul făinii și adăugăm apa călduță (în care am dizolvat sarea și zaharul) și cele 3 linguri de ulei.
5.Amestecăm întai în mijlocul gropitei, apoi amestecăm treptat și frământăm întreaga compozitie timp de 10-15 minute, pană ce aluatul capată o consistentă elastică și compactă.
6.Punem aluatul la dospit într-un loc călduros timp de cca 45 minute, acoperit cu o folie de plastic unsă cu un pic de ulei- pentru a nu se lipi de aluat.
7.După ce aluatul a crescut, îl răsturnăm pe masa de lucru tapetată cu făină și îi dăm forma dorită (rotundă, alungită, etc), apoi îl asezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl mai lăsăm 15 minute la dospit.
8.Pudrăm pâinea cu făină și câteva cristale de sare de mare și o crestăm (cu un cutit foarte bine ascutit sau un cutter special) de cateva ori.
9.Dăm tava cu pâine la cuptor pentru aproximativ 30 minute, până cand se rumeneste frumos.

PS:Dacă vreti sa faceti două paini sau o pâine mai mare, dublați cantitațile.Noi am făcut două pâini, una simplă și una cu ceapă.

paine 2

paine de casa

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


13 răspunsuri la Pâine de casă

  1. bravooo! painea de casa este fantastica! eu am inceput anul trecut in septembrie si de atunci nu am mai cumparat de la magazin!

  2. Ioana

    La mulți ani! Este vreun secret pentru a ieși coaja așa? Fac și eu pâine, iese bună, dar n-am coajă aproape deloc!!! Ce funcție ați folosit la cuptor? Eu am cuptor electric, am încercat să o coc la aer cald, la căldură doar jos, la căldură și sus și jos, cu sau fără vas de apă în cuptor și nu iese coaja aia sub nici formă!!!!!!!

  3. Sisters' Kitchen

    Asa este Margot.O bunatate si nu alta:)

  4. M-a luat de nas mirosul de paine proaspata si m-a adus aici 😛

  5. DiaMar bucataria galbena

    O paine super.Eu numai acasa imi coc painea!
    Pup!

  6. Sisters' Kitchen

    Mihaela, multumim.Nu ne mai saturam!

  7. Frumos a mai iesit!
    Ador painea de casa, e cea mai gustoasa.
    Pup!

  8. Corina Moldovan

    Buna!
    La ce temperatura setati cuptorul? 🙂
    Mersi!
    Corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *