Mini muffins-uri cu ulei de masline (fara zahar)

Dam startul weekend-ului cu o reteta dulce. Am incercat foarte multe retete de muffins, care de care mai diferita, una mai buna decat alta. De data aceasta am ales ceva mai sanatos, am inlocuit zaharul cu indulcitorul natural de la Green Sugar. Si pentru ca in Spania am mancat de nenumarate ori muffins pregatite cu ulei de masline, aka „magdalenas con aceite de oliva”, am zis sa incercam si noi – nimic mai simplu. Am ales un ulei de masline de buna calitate si am folosit oua de tara = cele mai bune muffins-uri. Pam-pam! ­čÖé

mini muffins cu ulei de masline si indulcitor natural

green sugar

mini muffins cu ulei de masline(fara zahar)

Ingrediente pentru 24 mini muffins:
125 g faina
100 g indulcitor natural Green Sugar
100 ml ulei de masline
3 oua
1/2 plic praf de copt
optional pentru aroma: coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
pentru decor Indulcitor natural Green Sugar

Mod de preparare:

1. Se da drumul la cuptor si se potriveste la 180 de grade.
2. Oaule se pun impreuna cu indulcitorul natural si vanilia/aromele intr-un bol. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga putin cate putin uleiul de masline.
3. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste compozitia de oua, amestecand bine (cu mixerul), pana se incorporeaza complet.
4. Se tapeteaza tava de muffins cu hartiile speciale si se umple trei sferturi cu aluat. Presarati compozitia cu indulcitor natural Green Sugar (pentru custra dulce de la suprafata ), apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru aproximatov 20 de minute.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *