Mâncare de fasole verde cu pui

Zilele trecute, când am ajuns acasă ne-am dat seama că….am uitat să trecem pe la piaţă:D. Aşa că am aruncat un ochi prin congelator şi am găsit cele necesare pentru a pregăti o mâncărică de fasole verde cu nişte pui. Este o mâncare tradiţională care se prepară rapid şi este foarte gustoasă.

Ingrediente:
1 kg fasole verde proaspată sau congelată
500-600 g carne de pui – pulpe, piept
3 cepe potrivite
3-4 căţei de usturoi
2-3 linguri bulion
2-3 linguri ulei de măsline
sare, piper
mărar sau pătrunjel – opţional
1 lingură de făină – opţional (noi am renunţat de ceva timp la adaosul de făină în mâncare)

1. Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri de ulei de măsline.
2. Adăugăm carnea şi o rumenim.

3. Se adaugă sarea, piperul, un vârf de boia dulce si usturoiul pisat sau feliute. Se adaugă fasolea şi se completează cu apă dacă este cazul.

4. Când a fiert fasolea, se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute.

5. Se opreşte focul şi se presară verdeaţa tocată mărunt.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


6 răspunsuri la Mâncare de fasole verde cu pui

  1. Tare buna, imi place cum arata…!

  2. Rares

    Dragele mele! Ati uitat sa spuneti cand sa adaugam usturoiul! Pai se poate…! 🙂

  3. Ileana

    Arata foarte bine, acu ma duc si o pregătesc ca sunt in criza de timp si se face repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *