Mămăligă,ou ochi cu ceapă prăjită şi crispy chorizo

Astăzi e ziua mămăligii. De ce? Pentru că ne-am strâns o mare gască de bloggeri care vom promova astăzi tradiţionala mămăligă.
Noi am ales ceva care să ne reprezinte: pe lângă mămăliguţa (pe care am aromat-o cu puţin mărar), am adăugat un ou ochi cu nişte ceapă prăjită şi chorizo crocant.
** Acestea fiind spuse, vă dorim un sfârşit de săptămâna minunat şi vă lăsăm la sfârşitul reţetei linkurile cu bloggerii participanţi la ziua mămăligii.:)

Mamaliga cu marar,ou cu ceapa prajita si crispy chorizo

Mamaliga cu marar,ou cu ceapa prajita si crispy chorizo

Ingrediente pentru o mămăligă potrivită cca 4-5 portii:
1 litru de apă
2 linguriţe rase de sare
200 g de mălai
marar- opţional

1 ou
1 mâna de ceapă tăiată mărunt
4 felii de chorizo
sare
4 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
1. Apa se pune la fiert împreună cu sarea.
2. Când apa clocoteşte se adăugă mălaiul treptat, amestecând mereu să nu se formeze cocoloaşe.
3. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând până se îngroaşă şi se dezlipeşte de pe marginea ceaunului. Cu cât fierbe mai mult, cu atât se va îngroşa mai tare. Lăsaţi să fiarbă în funcţie de consistenta dorită. Când începe să se desprindă de cratiţa/ceaun e semn că-i fiartă şi poate fi răsturnată. Se lasă să se răcească, după care se taie în formă dorită şi se prăjeşte în 2 linguri de ulei (noi am folosit ulei de măsline aromat cu usturoi).
4. Într-o tigaie bine încinsă (fără ulei) se pun feliile de chorizo. Se întorc pe o parte şi pe alta, până devine crocant.
5. Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Se sparge oul deasupra si il condimentam cu putina sare.
Se aranjează frumos pe farfurie şi se serveşte cu multă poftă. 🙂

Mamaliga cu marar,ou cu ceapa prajita si crispy chorizo

Diana Duca – Batoane de Mămăligă cu Roșii Uscate, Gorgonzola și Ierburi Aromatice
Daiana si Cosmin – Paine cu maia, faina de malai si durum…
Lacramioara Mihaela – Prăjitură cu mălai
Alexandra Butnari- Parjoale de mamaliga cu ceapa caramelizata
Oana Jipa – Mămăligă în straturi
Ioana Tone – Za mamaligus
Carmen-Ana – Tocanita de vacuta cu mamaliguta
Mary Udrea –Mamaliguta cu surprizeBucataresele Vesele – Rulada de Mamaliga cu Ciuperci
Piri Piri e Canela- Taci si-nghite! pentru Mãmãliga Party
In bucataria vesela – Chiftele de soia cu mamaliga aromata si valeriana
Laura Laurentiu – Friptura de vita la foc mic cu doua feluri de mamaliga
Radu Groza – Mamaliga “cartofi prajiti”, cotlete de vitel si salsa
Doina Varga – Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca (proiectul “Mamaliga”)
Aphextwinz Blog – Am pus-o de mamaliga
Gina Bradea- Lasagna moldoveneasca ,mamaligoasa
Alice Ciobanu – Mamaliga cu lapte
Lucian Gavrilă (Food and Beyond) – Pseudo-polentologos (Fals tratat de mămăligologie)
Uica Mihai – Mămăligă ori coleaşă
Adriana Lucia Mara – Mamaliga Fripta
Dia.daria – Mămăligă fiartă în lapte de cocos
Postolache Violeta – Tochitura in cuib de mamaliga
Claudia Rusu – Bulz taranesc cu oua de prepelita
Geta Cipaianu – Minimămăligă în pături
Iuliana Miu – Tartă cu blat de mămăligă şi spanac
Cerasela Badr El-Din – Tarte din mamaliga cu branza brie
Lili Liliana- Mamaliga in fel si chip
Elena Toma – Ziua internationala a mamaligii sau „Mamaligari din toate tarile uniti-va!”
Gabriela Petre – Mamaliga la gratar cu tocanita de ceapa
Andreea Denisa-Dea’s Cakes – Mamaliguta cu sote de ciuperci
Brindusa – Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody mary
Dana Burlacu Visternicu – Mamaliga cu cartofi
Iuliana Florentina Avram – Polenta taragna

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


27 răspunsuri la Mămăligă,ou ochi cu ceapă prăjită şi crispy chorizo

  1. Mihaela

    Vaiii! imi place ceea ce vad, inghit in sec, fetelor! weekend frumos si voua 😉

  2. Foarte buna mamaliguta voastra, super. Va pup.

  3. Colesterolic si bun rau !Imi place!

  4. prea bun, prea ca la tara (vb reclamei 😉

    felicitari !

  5. Partea cu crispy chorizo m-a lovit chiar in pilele gustative, care acum saliveaza 😉

  6. arata fenomenal…si gustul cred ca e pe masura!

  7. Interesanta combinatie dar stiu ca mamaliga prajita e buna rau! Imi place ce-ati facut voi aici, fete dragi. Pupici

  8. DiaMar bucataria galbena

    Imi place foarte mult!Va pup!

  9. Vai ce bine aratã, cu ouãle alea si chouriço…mmm….

  10. Dea

    Oooo ce culori minunate!!Imi place cum arata si gustul cred ca este pe masura!

  11. Tare delicioasa mamaligutza voastra, yumii.

  12. Arata incredibil!
    Vreau si eu o portie! 🙂

  13. Pingback: Friptura de vita la foc mic cu doua feluri de mamaliga

  14. Pingback: Lasagna moldoveneasca ,mamaligoasaPofta Buna! | Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *