Iepure bbq cu tzatziki

Cineva ar putea să creadă că avem o fermă de iepuri pe aici, dar adevărul e că nu ne bucurăm de delicatesa asta foarte des. Fie că provine de la o fermă sau din raftul unui supermarket, e clar că nu e pe gustul tuturor şi trebuie să ne străduim. Aici avem o reţetă destinată celor care nu s-au hotărât încă să încerce; astfel preparat, probabil că poţi mânca şi crocodil (încă nu ne-am întâlnit!)

iepure bbq cu tzatziki

Ingrediente, pentru două persoane:

800 gr pulpe de iepure, cu os
2 fire de rozmarin
1 foaie de dafin
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 lingura de miere diluată cu două linguri de apă
1 lingura sos Worchestershire
Sare marină, piper

Pentru sosul tzatziki:
1 castravete verde (mic)
2 castraveciori muraţi (cornişoni)
1 căţel de usturoi
O lingură de ulei măsline
4 linguri de iaurt grecesc
1 lingura mărar tocat
Sare, piper

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.
2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.
3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.
4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.

iepure bbq cu tzatziki

iepure bbq cu tzatziki

Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.
Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.
Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.

iepure bbq cu tzatziki

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


6 răspunsuri la Iepure bbq cu tzatziki

  1. stefy

    arata tare bine!!!

  2. arata foarte bine, am apa in gura mai ales ca este din carne de iepure care este foarte buna

  3. hhhmmmmm, o reteta superba, apetisanta, crocanta si care sigur te va imbia cu gustul si aroma delicata a ingredientelor naturale si savuroase 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *