Friptură şi păstăi de fasole la grătar

Aţi auzit bine, am pus fasolea pe grătar! Ba mai mult, vă recomandăm şi vouă să incercaţi. Iată o reţetă de toamnă care ar putea înlocui oricând clasica friptură cu cartofi prajiţi. Puteţi folosi orice carne: porc, viţel, pui, va fi la fel de bună.

Ingrediente pentru două porţii:

4 fripturi subţiri şi fragede, cca 100 gr bucata (am folosit ceafă de porc, parţial degresată)
300 gr fasole galbenă
Cimbru, boia, sare, piper
Sos: usturoi, ulei de măsline, mărar proaspăt

1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline.
2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia.

3.Se încinge grătarul si se frige carnea pe ambele părţi, doar atât cât să se patrundă, nu mai mult. Presăraţi sare si tineti-o la cald, acoperită cu folie.
4.Puneţi fasolea pe grătar şi perpeliţi păstăile puţin, cât să prindă dungile acelea frumoase, apoi scoateţi-o pe un platou.
5.Preparaţi un mujdei rapid, adăugaţi marar tocat şi turnati peste păstăi. Serviţi-le ca garnitură, lângă fripturi. Un pinot noir ar fi o continuare minunată a acestei poveşti.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


6 răspunsuri la Friptură şi păstăi de fasole la grătar

  1. Arata delicios si pare de dieta 😉 trebuie incercata!
    Va pup fetelor!

  2. Delicioasa friptura !!!O seara faina!

  3. Pastaile sunt un deliciu, buna idee pentru o garnitura sanatoasa si gustoasa! Spor la bucatarit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *