Falafel

Falafelul este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu,foarte popular în Israel şi este o alternativă la chiftele noastre cu carne. Ideal pentru vegetarieni şi nu numai. Pentru că ne-a plăcut foarte mult rezultatul, am ţinut să împărtăşim secretul cu voi:D.Se servesc simple dar şi alături de o salată sau diferite sosuri.Sunt extrem de bune şi săţioase!

Ingrediente:
400 g năut uscat
5-6 căţei de usturoi (potriviţi)
1 legătură mică de pătrunjel
1/2 linguriţă de chimen măcinat
1/2 linguriţă de turmeric
1/2 linguriţă de boia dulce
sare, piper
ulei pentru prăjit

1. Năutul se alege şi se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se scurge de apă, se clăteşte şi se mixează în blender.

2. Adăugăm şi restul ingredientelor şi se mizează iar.


3. Se formează biluţe mici din compoziţie, după care le „stoarcem” puţin pentru a elimina apa.
4. Încingeţi aproximativ 300 ml ulei şi prăjiţi biluţele până sunt rumene.

5. Scoateţi pe şerveţele de hârtie să se absoarbă excesul de grăsime.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


10 răspunsuri la Falafel

  1. Hmmm, pe langa faptul ca arata fff bine, cu siguranta sunt si fff bune! 🙂
    O zi frumoasa, pupici!

  2. mihaela

    nautul nu se fierbe inainte? e suficient doar inmuiat?

  3. Imi place tare mult aceasta reteta. Arata tare apetisant!

  4. Sisters' Kitchen

    Multumim Alice….e tare buna:)
    cu drag,
    sisters

  5. Eunice

    Am incercat aceasta varianta, dar la cuptor, fara grasimi. Am mai adaugat ou si pesmet.
    A iesit absolut delicios! Se poate si mai ‘light’. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *