Crumble cu mere

Din seria „mai simplu nu se poate”, vă prezentăm reţeta unui alt desert delicios. Se poate servi cu îngheţată de vanilie.

Ingrediente:
6 mere potrivite
1 cană de făină
4 linguri de zahăr
1 lingură de scorţişoară
70 gr unt
1 lingură nuci pisate( opţional)
1 lingură fulgi de ovăz (opţional)

1. Într-un castron se pune făina, 3 linguri de zahăr, scorţişoara, nucile, şi 50 gr unt tăiat cubuleţe.

2. Se amestecă ingredientele cu degetele pînă obţinem un aluat sfărâmicios (asemănător pesmetului).

3. Între timp curăţăm merele şi le tăiem pătrăţele ca pentru un piure. Într-o cratiţă punem 20 gr de unt şi 1 lingură de zahăr şi adăugăm merele.

4. Le călim la foc potrivit timp de 5-10 minute. Ungem cu unt o tavă termorezistentă şi punem merele cu tot cu zeamă.

Se acopera merele cu aluatul sfaramicios si presaram fulgi de ovaz.

5. Se introduce în cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Aluatul trebuie să aibă o culoare aurie.

                                                                              Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Crumble cu mere

  1. mara

    arata super bine

  2. Sabina

    Buna! As dori sa fac si eu aceasta reteta si am o intrebare. Cana cu faina de cati mililitri ar trebui sa fie? Nu de alta, dar am cani de la 180 ml la 400.

    Multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *