Cotlet de vițel la grătar

Italienii îi spun „vitello lombato” şi este una dintre cele mai bune fripturi pe care le poți mânca. Se prepară exclusiv din vițel de lapte, care are carnea fragedă, de culoare roz. Am avut norocul să dăm peste o o bucată frumoasă de cotlet,în piața Obor, de cca 500 de grame,Ce a ieşit, vedeți mai jos.

Ingrediente:
-un cotlet de vițel de lapte, cca 500 gr, cca 2,5 cm grosime
pentru marinată:
-câteva fire de rozmarin, tarhon şi cimbru verde
-1 cățel de usturoi
-o lingură de ulei de măsline
-o linguriță de aceto balsamico
-2 degete de vin sec
-piper

1.Am marinat carnea cu ingredientele de mai sus câteva ore. Dacă aveți timp, e mai bine să o lăsați peste noapte.

2.Am scos carnea, am scurs-o bine şi am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei. Între timp am încins grătarul.
3.Carnea se frige la foc mare timp de 3 minute, apoi se reduce temperatura la jumătate. 4.După alte 5 minute, o întoarceți şi repetați procedura. Va căpăta o crustă de arsură pe deasupra, dar inăuntru va fi moale. Tineți cont că e bucată de carne cu os şi că are o grosime apreciabilă; verificați că este pătrunsă atât cât vă place.

4.Înainte să serviți, lăsați-o să se odihnească la cald cca 10 minute, acoperită cu o folie de plastic. Adăugați sare doar când o luați de pe grătar.
O friptură ca asta ajunge şi pentru două guri mai chibzuite, dar să pregătiți şi-o garnitură, altfel s-ar putea să vă mâncați şi degetele:D.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *