Ciorbă de lobodă

Primăvara este perioada perfectă pentru a vă bucura de minunatele verdeţuri care abundă pe tarabe.
Nu ezitaţi să pregătiţi ciorbe de primăvară, nu doar pentru că sunt delicoase, dar şi pentru că sunt bogate în minerale şi vitamine.

Ingrediente:
4-5 legături de lobodă
1-2 legături ceapă verde
1 morcov mare
1 mână de verdeaţă (pătrunjel, leuştean)
1 ou
750 ml borş
1 lingură mare de orez
sare, piper

1. Se alege loboda, se spală bine, apoi se taie făşii.


2. Se călesc morcovii şi ceapa verde, toate tăiate mărunt.


3. Apoi se toarnă 1 litru de apă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
4. Se pune orezul, se lasă să dea un clocot.

5. Când totul este fiert, se adaugă loboda şi se potriveşte de sare şi piper. După ce a dat 1-2 clocote, se pune borşul fiert separat.

6. Se lasă să mai dea împreună câteva clocote.
7. Ciorba de lobodă se serveşte dreasă cu ou şi verdeaţă tocată mărunt.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *