Ciorbă de cartofi cu leuştean

Începem săptămâna cu o ciorbiţă acrişoară, care merge de minune acestă vară anticipată:). O farfurie de ciorbă/supă pe zi, sănătate curată!
Poftă bună şi o săptămană zambareaţă, dragilor:)

Ingrediente:
500 g cartofi
1-2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină potrivită
2 legături de ceapă verde
3 legături de leuştean
1 litru de borş
5 linguri suc de roşii
1 lingură de ulei
sare, piper
ou (opţional)

1. Se taie mărunt morcovul, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se înăbuşă într-o cratiţă cu o lingură de ulei.

2. Cartofii curăţaţi se taie bucăţi potrivite. Se toarnă apă peste legumele înăbuşite, iar după primul clocot adăugăm cartofii.

3. Se lasă să fiarbă 20 de minute, până când sunt fierţi. Se adaugă 4-5 linguri de sos de roşii.
4. Separat se fierbe 1 litru de borş şi se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi cartofii.
5. Se pune 1/2 din cantitatea de leuştean. Se potriveşte de sare şi piper. Se mai lasă să dea 1-2 clocote.


6. Se serveşte caldă, presărată cu leuştean şi se poate drege cu un gălbenuş de ou.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


5 răspunsuri la Ciorbă de cartofi cu leuştean

  1. Wow ce pofta mi-ati facut de o ciorbita!

  2. george

    Pai despre ce cantitate de apa e vorba? Cate portii? e pt 5 litri de apa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *