Ciorbă de cartofi cu afumătură

Iarna s-a întors şi în farfurie. Vremea asta urâtă şi rece cere o farfurie de ciorbă fierbinte şi multă leneveală. O bunătate de ciorbă de cartofi cu afumatură, mai exact cu nişte coaste de porc afumate:P. Pentru cei care ţin post se poate renunţa la afumatură si ouă:).

Ciorbă de cartofi cu afumătura

Ingrediente:
600–700 g coaste de porc afumate
1-2 cepe
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
4 cartofi
pătrunjel proaspăt
sare
piper
2 ouă
borş

1. Într-o oală cu apă se pun coastele la fiert.
Când începe să se formeze spumă, aceasta se îndepărtează.
2. Se curăţa zarzavatul, se toacă mărunt şi se adăugă peste carne.
3. Când zarzavatul şi carnea sunt aproape fierte, se adăugă cartofii.
4. Se fierb 15-20 de minute, având grijă să nu se terciuiască.
Se pun 2 linguri de bulion, se lasă să dea 1-2 clocote şi se toarnă borşul fierbinte.
5. Ouăle se bat bine şi se toarnă în ploaie în ciorbă imediat ce am stins focul. Se adăugă sare după gust şi pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Ciorbă de cartofi cu afumătură

  1. Hmm, nu am mai auzit până acum să se pună ouă în ciorba de cartofi dar omul cât trăieşte învaţă 😛 Trebuie să fie o ciorbă tare savuroasă şi săţioasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *