Chifteluţe de dovlecei

Zilele trecute ne gândeam ce sa mai gătim, asa ca am dat o tura prin piață și ne-am ales cu niște dovlecei.
Astăzi va recomandam o alta rețetă de sezon care ne place foarte mult. Chifteluțele de dovlecei sunt simplu de preparat și sunt delicioase.

chiftelute de dovlecei

Ingrediente:
6 dovlecei de marime potrivita
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
2 oua
7 catei de usturoi
2 linguri faina
100 g faina
ulei pentru prajit
sare, piper

Mod de preparare:
1. Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
2. Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.
3. Cu o lingura luam din compozitie, facem cu mana chiftelutele si in acelasi timp le stoarcem de zeama. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe o parte si alta.
4. Se scot pe un platou acoperit cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Chifteluţe de dovlecei

  1. jl356

    That's perfect and delicious !

  2. Sisters'Kitchen

    thank you very much:)

  3. Anonymous

    excelent, f gustos, dovlecelul este leguma mea preferata,

  4. Sisters'Kitchen

    Multumim:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *