Budincă de brioşe

Rar se întâmplă să nu putem mânca toate prajiturile pe care le pregătim (mai ales brioşele)… dar s-a intamplat săptămâna trecută.Am pregătit nişte brioşe simple cu nucă, dar pentru că între timp în frigider „au apărut” nişte prăjiturele….. nu le puteam lăsa acolo:)).
Asa ca am aruncat un ochi prin dulap şi frigider şi am încropit aceasta budincă, numai bună lângă o cană de cacao cu lapte.


Ingrediente:
6-7 brioşe (noi am folosit brioşe ceva mai uscate, stăteau de vreo 3-4 zile prin bucătărie)
1 ou
250 ml smântână lichidă pentru deserturi
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1/2 linguriță cacao-opțional
30 g zahăr
*zahăr pudră pentr decor
unt pentru uns tava

1. Se ia o tavă mai mică şi se unge cu unt.
2. Brioşele se rup pe jumătate sau în patru, depinde de inspiraţia fiecăruia: D, apoi se aşează în tavă.
3. Într-un catron amestecăm bine smântâna, oul, zahărul şi scorţişoara.Se toarnă peste bucăţile de brioşe.

4. Se pudrează cu o lingură de zahăr pudră, iar apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.După care,urmează partea cea mai simplă…se mănâncă:)).

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


10 răspunsuri la Budincă de brioşe

  1. Ce idee interesanta, cred ca e tare buna! Pup

  2. DiaMar bucataria galbena

    Daca mancati toate briosele atunci nu pregateati bunatatea asta!Pup!

    • Sisters' Kitchen

      :)) ce sa facem si noi, toata ziua sa mancam briose…dupa ce am facut budinca, chiar nu ne pare rau ca nu le-am putut manca pe toate:)))pupam si noi

  3. Super delicioasa prajiturica asta. O idee excelenta!

  4. Mihaela

    chiar asa…sa nu mancati toate briosele,next time call me!!!:D excelenta idee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *