Brioşe cu Guinness

Diana, ne-a provocat sa gătim cu bere. De ce? Pentru că irlandezii celebrează maine, 17 martie Sf.Patrick’sDay. Ne-a plăcut ideea si am ales să pregătim o reţetă dulce:briose cu cacao si guinness. Nouă ne-au plăcut foarte mult. Guinness face diferenţa. Clar!

”28 februarie 2013 – GUINNESS®, berea stout numărul 1 în lume, celebrează an de an St. Patrick’s
Day. Pe 17 martie, milioane de oameni din toată lumea vor sărbători, ciocnind pahare de bere
Guinness în cadrul miilor de petreceri şi parade stradale.
În acest an, sărbătoarea Sfântului Patrick va fi sărbătorită de Guinness în România prin petreceri
în fiecare seară din weekendul 15-17 martie, în puburile din toată ţara. Pe lângă acestea, Guinness
oferă şi alternativa de a petrece în stil irlandez acasă, alături de familie şi prieteni. Folosind reţetele potrivite, masa de duminică se poate transforma într-un adevărat festin culinar, impresionând prin mâncăruri special preparate cu bere Guinness.
Justin O’Connor, Chef Guinness, împărtăşeşte 14 dintre reţetele sale uşor de preparat, ce utilizează
într-un mod unic aroma berii negre. Pe lângă propunerile pentru prânz şi cină, Justin oferă şi idei de
desert, arătând cât de versatilă poate fi berea Guinness din punct de vedere culinar.
„Guinness este o bere ideală pentru gătit, deoarece conţine mai multe arome discrete, ce pot
evidenţia celelalte ingrediente. Eu îi folosesc gustul dulceag pentru prăjituri sau îngheţată şi savoarea
deosebită pentru a asezona carnea din diverse preparate. Mai mult, culoarea şi textura berii
Guinness pun în valoare în mod deosebit carnea de miel”, subliniază Justin O’Connor.
P1190471
P1190504
P1190437
Ingrediente: (24 bucăti)
200 gr unt
350 zahăr brun
2 ouă
200 gr făină
100 migdale măcinate
1 linguriţă bicarbonat sodiu
10 linguri cacao
350 ml Guinness
Glazura:
200 gr ciocolată albă (noi am folosit Milka)

1.Dăm drumul la cuptor la 180 grade.
2.Aşezăm hârtiile pentru brioşe în tavă.
3.Se mixează toate ingredientele într-un bol până când compoziţia devine omogenă.
4.Turnăm compoziţie în fiecare hârtie şi dăm la cuptor pentru 20-25 minute.
5.Se lasă să se răcească.
6.Topim ciocolata la bain marie şi glazurăm brioşele.Deasupra se presară puţină cacao.

Briose cu bere

La Mulţi Ani Irlanda! Let’s celebrate!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


8 răspunsuri la Brioşe cu Guinness

  1. Ce ma bucur că aţi revenit 😉
    Şi eu tot vreau de ceva vreme să fac o prăjitură de ciocolată cu guiness dar nu am avut curaj. Poate încerc reţeta voastră când îmi fac curaj. Foarte fain arată!

    • Sisters' Kitchen

      Bine te-am regasit Liana:)
      E extrem de buna si foarte simplu de facut. Daca te hotarasti sa ne spui cum ti-a placut.
      Saptamana frumoasa, te pupam

  2. Hmm… Mi-ati luat-o inainte, vroiam si eu sa fac. Cum au iestit? Sunt tare curioasa.
    Ps. pozele sunt super!

  3. Waw ce pufosenii aveti voi aici…. Imi lasa gura apa…

  4. Carmen

    arata demential, si fac pariu ca sunt foarte gustoase………..sa incerc si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *