Brioşe cu ciocolată şi vişine

Ne place ciocolata, dar ne plac şi vişinele şi atunci ne-am gândit că bune ar fi nişte brioşe cu multă ciocolată:). Au un gust aparte şi sunt excelente la ceai sau la cafea.Sunt adevărate delicii, potrivite pentu orice ocazie. Se poate folosi orice tip de ciocolată, atât neagră cât şi cu lapte.Dacă vreţi să vă potoliţi pofta de ciocolată nu mai staţi pe gânduri:D


Ingrediente (20 bucăţi)
400 făină
1 lingură praf de copt
55 gr cacao
100 gr zahăr fin
2 ouă
2 lingurite extract vanilie
6 linguri ulei floarea soarelui
375 ml lapte
200 gr ciocolată neagra sau cu lapte tocată in bucăţi mici
o cana de visine

1. Topim ciocolata la bain-marie:
2. Întru-un bol mediu amestecăm făina, praful de copt şi cacaoa, apoi adăugăm zahărul şi cele două
ouă.
3. Întru-un alt bol amestecăm extractul de vanilie, uleiul şi laptele si le adaugăm in amestecul cu făină.Ciocolata topită se incorporează în amestecul cu făină şi se adăugă bucăţile de ciocolată.Nu se bate, doar se amestecă puţin.
4. Se toarnă din compoziţie în hârtiile speciale puse într-o tavă. Se adaugă şi vişinele în fiecare formă.
5.Se coc 20-25 minute .


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


16 răspunsuri la Brioşe cu ciocolată şi vişine

  1. Anonymous

    Arata delicios! Felicitari!
    Alina Maria

  2. Sisters'Kitchen

    Multumim Alina:)

  3. Otto

    Maria spune ca vrea si ea… 🙂

  4. Sisters'Kitchen

    O asteptam la Street Delivery si nu doar cu briose:)..pupp

  5. Dana

    Intrebare 🙂 Cand se adauga zaharul si ouale acestea se bat impreuna inainte?

  6. Cercel Mihaela

    Imi plac tare mult visinele , dar si ciocolata , evident ca si aceste briose , dar am o dilema , cata ciocolata trebuie ,pentru ca in lista ingredientelor ciocolata apare de 2 ori , o dara 250 gr , si o data 200 gr ?

  7. Salut,
    Arata foarte bine briosele.
    Din reteta nu inteleg cata ciocolata trebuie topita si cata ciocolata taiata in bucati se adauga in compozitie. As vrea sa incerc si eu reteta.
    Si mai am o curiozitate: sunt mini-briose sau briose normale?
    🙂

    Multumesc!

    • Sisters' Kitchen

      Buna Carmina, poti sa topesti toata ciocolata daca vrei sau poti pune 150 g cioco topita si restul de 50g taiata in bucatele.

  8. Georgiana

    Ma intreb daca aceste briose pot fi facute si cu visine congelate? Trebuie sa le dezghet si sa le scurg bine?
    Multumesc 🙂

  9. Georgiana

    DIVINE!!! Mai fac cat de curand! Au iesit foarte bune si cu visinele decongelate si scurse bine. Am pastrat 50g de ciocolata si am tocat-o bucati. Data viitoare cred ca pastrez macar 100 🙂

  10. Diana

    Ce bine arata ! Cuptorul trebuie preincalzit la 180 de grade ? Sau ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *