Brioşe cu cacao şi migdale

Un desert care te cucereşte din prima clipă, brioşele cu cacao şi migdale sunt delicioase si  se  prepară rapid. Weekendul trecut am executat această reţetă, iar  verdictul nostru si al unor degustatori de seama a fost: ne  plac la nebunie brioşele!

Ingrediente:cca 15 buc

  • 225 g făină
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 50 g migdale măcinate
  • 4 ouă
  • 200 g unt topit
  • 150 ml lapte
  • amaretto sau rom (optional)

1. Se amestecă făina cu cacaoa şi praful de copt.

2. Într-un alt recipient se amestecă ouăle cu zahărul.Adăugăam untul topit si răcit, apoi se toarnă laptele.
3. Se pune amestecul obţinut în bolul cu făină şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă.La sfarşit adăugăm migdalele si amaretto sau rom.


4. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe şi se asează în tavă.


5. Se pun la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu
6. Se lasă la răcit şi se glazurează cu ciocolată albă şi deasupra cu fulgi de migdale.

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


9 răspunsuri la Brioşe cu cacao şi migdale

  1. Anonymous

    delicioase:D, au fost degustate si sunt excelente:) yummy:D

  2. Sisters'Kitchen

    Multumim:)…o sa declaram o zi a brioselor la birou sa fie toata lumea multumita:)

  3. Anonymous

    Muffin's day, yupeeeee!!! asteptam cu nerabdare:*

  4. Sisters'Kitchen

    Vb si cu restul si tragem la sorti sa vedem care va fi ziua castigatoare:D

  5. Peste ce bunatate de briose am dat 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *