Bărcuţe de zucchini

Astăzi vă povestim despre o nouă provocare marca Electrolux şi anume proiectul “Testează reţeta”. Isabela,Cristina si Mihai au fost selectaţi de către Electrolux , iar aceştia la rândul lor au ales să-şi provoace cititorii cu o reţetă propusă de ei. Nouă ne-a făcut cu ochiul reteta lui Mihai şi am trecut la treabă. Pentru că i-a plăcut mergem joi 22 martie să gătim alături de Mihai şi de restul colegilor la Club Cortina în Corbeanca. Abia aşteptăm să ne revedem cu cei pe care îi cunoaştem şi să-i întâlnim pe cei pe care îi ştim doar virtual:)…mulţumim!
Rezultatul îl aveţi mai jos.

Ingrediente (pentru 4 persoane):
4 zucchini potriviţi (dacă nu găsiţi, puteţi folosi şi dovlecei)
o lingură de ulei de măsline
un ardei gras rosu sau galben, fără seminţe, tocat cubuleţe
jumătate dintr-o ceapă potrivită, tocată mărunt
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
500 g carne macră (porc, curcan sau pui)
150 g stafide aurii
o jumătate de linguriţa de sare
un sfert de linguriţă de piper
un sfert de linguriţă de scorţişoară
100 g brânză cheddar, rasă
2 linguriţe seminţe de pin (dacă nu găsiţi, puteţi folosi alune de pădure sau migdale decojite)

1. Tăiaţi zucchini/dovleceii în jumătate pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe îndepărtaţi uşor miezul şi seminţele, având grijă să păstraţi o margine de câţiva milimetri de jur împrejur.


2. Puneţi zucchini cu partea decupată în jos într-un vas yena şi turnaţi deasupra o jumătate de cană de apă. Acoperiţi vasul cu folie de plastic, lăsând un colţ descoperit, pentru a permite ieşirea aburului. Puneţi vasul de yena în cuptorul cu microunde şi lăsaţi-l acolo la putere maximă pentru 4 minute. Repetaţi operaţiunea până aţi gătit toţi zucchini.

3. Porniţi cuptorul şi setaţi-l la 200 de grade. În timp ce cuptorul se încălzeşte, puneţi o tigaie de teflon la foc potrivit şi încălziţi în ea uleiul de măsline. Adăugaţi ardeiul gras, ceapa şi usturoiul şi gătiţi-le aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. Când legumele au început să se înmoaie, adăugaţi carnea în tigaie, sfărâmând bucăţile mai mari.



4. Puneţi în tigaie şi stafidele şi asezonaţi cu sare, piper şi scorţisoară.

5. Gătiţi până când carnea s-a rumenit uşor. Stingeţi focul şi adăugaţi deasupra brânză cheddar.

6. Umpleţi fiecare jumaâătate de zucchini cu amestec din tigaie, apoi presăraţi deasupra seminţele de pin/alunele de padure/migdalele tocate. Puneţi zucchini într-o tavă cu hârtie de copt şi daţi la cuptor pentru 10 minute, până când zucchini sunt pătrunşi.



Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Bărcuţe de zucchini

  1. Sisters mai sunt mai putin de 24 de ore pana degust reteta! Facuta chiar de manutele voastre! Abia astept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *