Tartă cu spanac

Acesta e genul de tartă de care nu ne săturăm niciodată, pe cuvânt!Ştim cu toţii că spanacul este foarte sănătos şi trebuie consumat cât mai des:D Cu acestă tartă ne-am delectat în weekend…şi a fost bună, bună!:) Merge foarte bine ca aperitiv sau ca şi gustare la prânz.

Ingrediente pentru aluat:
200 g făină
100 g unt moale
1 ou
2 linguri apă rece sau lapte rece
1 vârf de sare
Umplutură:
500 g spanac deja curăţat,spălat şi opărit/ merge foarte bine şi spanacul congelat
1-2 legătură ceapă verde
3 ouă
sare,piper
1 mână de telemea rasă

1. Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi fără.
Aşadar, se pune făina+untul, şi se amestecă, se adaugă oul, se mai amestecă puţin după care punem apa/laptele. Se obţine un aluat compact pe care îl întindem şi îl punem într-o tavă de tartă unsă cu unt.Tava se bagă la frigider pentru 20 de minute.
Atenţie! Ingredientele pentru aluatul fraged se amestecă rapid şi uşor, nu se frământă pentru că altfel se întăreşte.

2. Într-o cratiţă punem spanacul, peste care adăugăm ceapa verde înăbuşită (doar cu apă). Se potriveşte de sare şi piper. Se lasă la foc mic 5 minute pentru a se amesteca aromele.
3. Separat se bat cele 3 ouă. Se dă drumul la cuptor.
4. Se scoate tava din frigider, se înţeapă cu o furculiţă şi deasupra ei se pune o foaie de copt+fasole boabe pentru ca să nu se umfle aluatul.
5. Se introduce tava în cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate şi se umple cu spancul amestecat deja cu ouăle bătute. Se presară brânză rasă şi se pune la cuptor pentru 15-20 minute.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


9 răspunsuri la Tartă cu spanac

  1. Adevarata delectare!
    „Aperitiv sau ca şi gustare la prânz.” Asi incerca asa ceva si la micul dejun, la diner si ca gustari rapide si dese intre cele trei mese 🙂

  2. Nici nu ai cum sa te saturi de asa ceva !!!!;)

  3. Adi-Elena

    Preferata mea! Acum o am in cuptor! 🙂 Am emotii! Pt un plus de savoare i-am adaugat un iaurt grecesc, sper sa nu fi dat gres! Paste Fericit va doresc!

  4. Adi-Elena

    Buna fetelor,
    Vreau sa va spun ca a fost pur si simplu devorata 🙂 , ma gandeam sa o refac. Deasemenea am facut-o si pe cea cu capsuni si crema de vanilie – yammy yammy. Am si eu o intrebare pt voi acum: o sa plec in vizita si as vrea sa fac aluatul de acasa, credeti ca ar avea ceva daca il tin pana a doua zi? Rezista la un drum de 2 ore? Pupici

    • Sisters' Kitchen

      Nu are cum sa nu fie devorata, est mult prea bunaaa..ne bucuram ca ai incercat reteta Elena:)
      Dap, poti face aluatul linistita.Aluatul poate fi păstrat la rece până la 48 de ore.
      te pupam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *