Tartă cu mere şi scorţişoară

Încă puţin şi vine primăvara! ♥♥
Până una, alta începem o nouă săptămâna aşa cum se cuvine :)) cu ceva dulce, evident! Ne-am gândit că trebuie să sărbătorim cumva, faptul că ieri am ajuns la 2000 de fani pe pagina noastră de facebook. Suntem foarte bucuroase şi vă mulţumim mult că ne sunteţi alături. O tartă cu mere şi scorţişoară credem că merge de minune. Se face foarte uşor şi mirosul de mere cu scorțișoară este bestial! Refuză cineva o porţie?

tarta-cu-mere-

Tarta-cu-mere si scortisoara.6

Ingrediente:
250g făină
125g unt
1 ou
125g zahăr
1 praf de sare

Umplutura:
8 mere
1 lingura rasă zahăr
1 lingura pesmet
1 linguriţă scorţişoară
1 mâna de stafide

1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu il topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna, Formam o minge de aluat si frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze. Învelim aluatul în folie alimentară si îl dăm la frigider minim 30 minute.
2. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
3. Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptorul pe care îl aveti – trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie). Este preferabil ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu creme, fructe, dulceturi,etc.
După 15 minute scoatem aluatul şi adăugăm merele călite (aprox.10 minute la foc mic) cu 1 lingura rasă de zahăr (noi am folosit brun), 1 lingură pesmet şi 1 linguriţă scorţişoară.
Se face un grilaj din aluat, il aşezăm deasupra merelor şi dăm la cuptor pentru 15 minute.

Tarta cu mere-.j

Se lasă să se răcească. Se poate pudra cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.
tarta-cu-mere.
tarta-cu-mere-
Enjoy!

Enjoy! O săptămână frumoasă vă dorim*

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


27 răspunsuri la Tartă cu mere şi scorţişoară

  1. Faina tarta si eu as sarbatori cu o felie!
    Va pup !

  2. O excelenta manacare de sezon. Ma gandeam sa fac si eu, dar trebuie prea multa rabdare pentru impletitura de deasupra 😛

  3. Misha

    Vreau si eu o portie, va rog!
    Ce pofta mi-ati facut! Este urmatoarea „praji” pe care o voi presta.
    Multumesc!

  4. Vai, ce-mi place! Și eu aveam de gând să fac o tartă cu mere.

  5. Arata minunat. Tartele cu mere sunt preferatele mele. Pupici!

  6. Ioana

    Un deliciu! Am facut si refacut reteta asta si de fiecare data a iesit minunat!! Ne-a placut atat de mult incat am folosit blatul si alte bunatati (tarte cu diverse fructe, tartelettes au citron etc).

    Mutumim pentru reteta,
    Alte doua sisters who love cooking 🙂

  7. Antonia

    Ieri am facut prima mea tarta de mere dupa reteta voastra, la care facea trimitere Adi Hadean pe blogul/site-ul lui. Doar ca merele nu le-am ras, ci le-am taiat felii si le-am calit in un pic de unt cu zahar! Am umplut bucataria de arome imbietoare iar tarta a iesit delicioasa! Va multumesc mult pentru toate retetele voastre (care merita incercate, macar o data!) si pentru ca ne imbogatiti viata cu lucruri minunate. Pe mine m-ati cucerit! Bafta pe mai departe!

  8. Anda

    super reteta! nu se poate pune margarina in loc de unt ?

  9. Ionela

    Buna ziua.Pentru grilaj se face un alt aluat sau se pastreaza din cel pentru forma ?

  10. ella

    Dimensiunea tavii va rog.

  11. Adda

    Stiu reteta asta see annul trecut si o fac mereu de aici.
    Este geniala servita cu frisca si presarat putina scorţişoară sau mai pun peste peste felii îngheţata de vanilie 😉

  12. Diana

    Trebuie unsa tava inainte de a pune aluatul?

  13. Mia

    De ce s-a strans aluatul in cuptor?
    Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *