Tartă cu dovleac

Ne place dovleacul în orice combinatie, chiar si crud.Suntem cu ochii pe el de cum apare in piaţă şi până se termină.Aşadar,în programul de astăzi o delicioasă tartă cu dovleac ! Sau poate vreţi o supă cremă de dovleac.
tarta cu dovleac

Ingrediente aluat:(8 porţii)
250g făină
125g unt
1 ou
125g zahăr
1 praf de sare
Umplutura:
dovleac ras
1 lingură zahăr
1 linguriţă scorţişoară

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
3.Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
4.Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptor–trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie).
Este de preferat ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu fructe,crème etc.
5.După 15 minute scoatem aluatul şi adăugăm dovleacul călit (15 min la foc mic cu 1 lingură de zahăr şi 1 linguriţă de scorţişoară).Am ras deasupra şi puţin aluat;dar merge şi fără.
tarta cu dovleac
6.Dâm la cuptor pentru 20 minute la foc mic.Scoatem tarta,o pudrăm cu puţină scortisoară si o lăsăm să se răcească.
tarta cu dovleac
tarta cu dovleac
Poftă bună!

Vouă vă place dovleacul?Cum îl preparaţi de obicei?

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


6 răspunsuri la Tartă cu dovleac

  1. La noi nu e in topul preferintelor dovleacul dar mai fac cate-un dulce !Tarta arata grozav!Pupici

  2. Si mie imi plac prajiturile cu dovleac, doar ca eu pun mult zahar si miere :))
    Super tarta, pupici!

  3. Buna buna tarta cu dovleac!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *